4/11/09

Kάρτες μνήμης και από την Samsung

Όπως είναι γνωστό η Samsung παράγει εδώ και αρκετά χρόνια κάρτες μνήμες αλλά για άλλες εταιρείες. Πρόσφατα αποφάσισε να κυκλοφορήσει στην αγορά κάρτες μνήμης (SD-HC, Micro-SD-HC και CompactFlash) που φέρνουν το δικό της λογότυπο και έχουν τις περιγραφές "Standard" και "Plus".Οι Micro-SD-HC και CompactFlash κάρτες μνήμης της Samsung κυκλοφορούν σε χωρητικότητες από 2 έως 8GB, ενώ οι SD-HC κυκλοφορούν και σε μια έκδοση των 16GB.


Η έκδοση "Standard" τηρεί την προδιαγραφή Class-4, όπερ σημαίνει ότι προσφέρει μια ελάχιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων της τάξης των 4MB/sec. Oι κάρτες "Plus" είναι κατά τι ταχύτερες και πληρούν την προδιαγραφή Class-6. Οι τελευταίες συστήνονται για χρήση σε βιντεοκάμερες HD.

Σύμφωνα με την Samsung όλες οι κάρτες μνήμης της είναι ανθεκτικές σε κτυπήματα, είναι αδιάβροχες και αντέχουν σε μαγνητικά πεδία.

Οι κάρτες μνήμης Plus διαθέτονται ήδη στην ευρωπαϊκή αγορά Οι ενδεικτικές τιμές για τις κάρτες SD κυμαίνονται από 15 έως 70 ευρώ, ενώ για τις CompactFlash από 65 έως 110 ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου