25/11/09

Google Phone

Στο Internet έχουν κυκλοφορήσει φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Google δεν εργάζεται απλά μόνο στην παραγωγή του δικού της κινητού τηλεφώνου, αλλά και στη δημιουργία μια δωρεάν τηλεφωνικής υπηρεσίας που θα λανσάρει παράλληλα με αυτό.

Αυτές οι φήμες βασίζονται στα λεγόμενα στο βρετανικό site Timesonline του αμερικανού οικονομικού αναλυτή Ashok Kumar, ο οποίος επικαλείται πληροφορίες που πήρε απευθείας από την Google.



Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες η Google σχεδιάζει ήδη από τις αρχές του 2010 να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα smartphone με το δικό της brand name, το hardware του οποίου θα κατασκευάζεται από την ταϊβανέζικη εταιρεία HTC. Το κινητό θα διαθέτει μια πολύ μεγάλη οθόνη και ταχύτατο επεξεργαστή.

Ως λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιείται μια νέα έκδοση του Android OS με την ονομασία "Flan" (ιδιαιτερότητα του οποίου θα είναι ότι θα υποστηρίζει μια γρήγορη 3D Εngine για παιχνίδια, επιτρέποντας τη χρήση του κινητού και ως ένα είδος φορητής κονσόλας).

Τέλος η Google σκοπεύει να επεκτείνει την τηλεφωνική της υπηρεσία Google Voice. Μέσω αυτής οι κάτοχοι ενός Google Phone θα μπορούν να τηλεφωνούν στο εσωτερικό της χώρας δωρεάν και χωρίς να έχουν συμβόλαιο με κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα οι κλήσεις στο εξωτερικό θα γίνονται σε μια ιδιαίτερα ελκυστική τιμή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου