23/11/09

Αξίζει η αναμονή των gamers για το Fermi

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η επόμενη γενιά καρτών γραφικών της Nvidia βασισμένη στο Fermi chip, μια γενιά που προσφέρει υποστήριξη του DirectX 11, δεν θα έχει τους gamers στο επίκεντρο αλλά θα προσανατολίζεται κυρίως στην αγορά του GPU Computing - το ΗPC (High Performance Computing) όπως το χαρακτηρίζει η Nvidia. Όπως, ωστόσο, αναφέρει το ΤG Daily, η Nvidia δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει την σύνδεση που έχει με την βιομηχανία των παιχνιδιών.



Άλλωστε η νέα αρχιτεκτονική Fermi προσφέρει και τις δύο πλευρές ενός νομίσματος: από την μια θα χρησιμοποιείται στην περιοχή του GPU Computing μέσω των καρτών γραφικών Tesla (οι οποίες παρουσιάστηκαν ήδη) και από την άλλη θα χρησιμοποιείται στη μορφή μιας πανίσχυρης κάρτας γραφικών για gamers.

Αν και μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί μόνο οι νέες κάρτες Tesla, o Bryan Dell Rizzo, εκπρόσωπος της Nvidia, θέλει να καθησυχάσει την κοινότητα των gamers.Περισσότερες πληροφορίες για την επερχόμενη γενιά καρτών Geforce βασισμένων στο Fermi, θα ανακοινωθούν σύντομα.

"Κοιτάξτε, καταλαβαίνω την ανησυχία που, ίσως, έχουν μερικοί επειδή δεν έχουμε ανακοινώσει ακόμα λεπτομερή στοιχεία για τις βασισμένες σε Fermi κάρτες γραφικών Geforce. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι τα στοιχεία έρχονται. Η αναμονή αξίζει, ειδικά όταν οι χρήστες καταλάβουν το δυναμικό που θα έχουν τα βασισμένα σε Fermi προϊόντα" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Nvidia.

Επιπρόσθετα η Nvidia σχεδιάζει μια περαιτέρω επέκταση των τεχνολογιών PhysX και 3D Vision. Το τελευταίο, σύμφωνα με τον Del Rizzo, υποστηρίζεται ήδη σε πάνω από 400 παιχνίδια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου