30/11/09

District 9: Όχι απλά μια ταινία επιστημονικής φαντασίας!..



Το District 9 είναι μια από τις πιο αξιόλογες ταινίες που κυκλοφόρησε φέτος και αδικήθηκε επειδή συνέπεσε με το "2012"! Ο δημιουργός του Neill Blomkamp, είναι σχετικά νέος στα κινηματογραφικά στούντιο, για να γυρίσει το District 9 ο Peter Jackson του έδωσε 30 εκατομμύρια δολλάρια για να το γυρίσει όπως πραγματικά ήθελε! Μια ταινία που τα 2/3 της είναι οπτικά εφέ αφού οι μισοί ηθοποιοί είναι εξωγήινοι!

Η ιστορία αναλυτικά έχει ως εξής:
Κάποια στιγμή, ένα εξωγήινο σκάφος έρχεται στην Γη και σταματάει πάνω από το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου κι αιωρείται για μήνες, χωρίς να υπάρξει καμιά επικοινωνία με τους γήινους. Σε μια προσπάθεια να μάθουν τι γίνεται, στρατιωτικές δυνάμεις «εισβάλουν» στο σκάφος και βρίσκουν έναν μεγάλο αριθμό εξωγήινων σε άσχημη κατάσταση.

Αφού τους αποβιβάζουν, τους εγκαθιστούν προσωρινά σε ένα μέρος για να τους περιθάλψουν. Αυτή η προσωρινή εγκατάσταση γίνεται μόνιμη όμως και σύντομα αρχίζουν τα προβλήματα καθώς οι ίδιοι οι εξωγήινοι αντιδρούν αλλά το ίδιο και οι ντόπιοι κάτοικοι που δεν τους θέλουν εκεί, χωρίς να έχουν έναν συγκεκριμένο λόγο γι’αυτό! Μετά από πίεση των ντόπιων και μετά από 20 χρόνια, οι Αρχές αποφασίζουν να μεταφέρουν τον εξωγήινο καταυλισμό που ονομάζεται District 9 (Τομέας 9) σε άλλο μέρος.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας μετεγκατάστασης, ο υπεύθυνος έχει ένα «ατύχημα» το οποίο αλλάζει όλη την κατάσταση και την σχέση του με τους μεν και τους δε. Ένα κυνηγητό ξεκινάει, οι αληθινές προθέσεις όλων αποκαλύπτονται και τα αληθινά κίνητρα βγαίνουν στην επιφάνεια....

//
Το εκπληκτικό στη ταινία είναι τα μηνύματα περνάει για τους πρόσφυγες!
Και ναι, γιατί στη ταινία οι εξωγήινοι ζούνε σε μια μικρή περιοχή απομονωμένοι,μακριά απτο σπίτι τους(εξού και εξωγήινοι θα μου πεις..),σε ένα μέρος που δεν θέλουν να βρίσκονται και προσπαθούν να γυρίσουν στο σπίτι τους.
Η συμπερηφορά των ντόπιων, οι ατάκες... δείχνουν την εντύπωση πως μιλάμε για μια προσφυγιά η οποία δεν πάρα πολύ διαφορετική απο αυτή που γνωρίζουμε!

Έτσι λοιπόν μια ταινία που είναι ουσιαστικά επιστημονικής φαντασίας, έχει απίστευτα κοινωνιολογικά μηνύματα!

Είναι αλήθεια πως στα πρώτα λεπτά της ταινίας θα χάσετε λίγο την μπάλα, θα πείτε "τι σιχτύρ γίνεται εδώ!" αλλά μετά το πρώτο μισάωρο τα πράγματα όλα θα ξεκαθαρίσουν και θα μείνετε καθηλωμένοι !

Στα Αρνητικά: Οι υπερβολές με τα εξωγήινα όπλα και η μουσική που ούτε κατάλαβα αν υπήρχε...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER






Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου