18/11/09

Αμεσα ο νέος νόμος για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ!

Αμεσα θα τροποποιηθεί ο νόμος πλαίσιο που θεσμοθετήθηκε από την κ. Γιαννάκου δήλωσε σήμερα η υπ. παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ όπως είπε όλα θα συζητηθούν και στις Συνόδους των Πρυτάνεων και Προέδρων των ΤΕΙ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει σχεδιασμός για περικοπή σε Σχολές, για πρόσθετες Σχολές, για ίδρυση καινούργιων Τμημάτων κλπ;

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει η συνάντηση των Προέδρων των ΤΕΙ στις 2 και 3 Δεκεμβρίου και αντίστοιχα στις 10 και 11 Δεκεμβρίου των Πανεπιστημιακών. Συγγνώμη, η Σύνοδος των Πρυτάνεων. Εκεί θα υπάρξουν και για τα ΤΕΙ και για τα ΑΕΙ οι πρώτες συγκεκριμένες αναφορές. Ήδη είμαστε σε επικοινωνία, αλλά σας υπενθυμίζω ότι είχαμε πει και προεκλογικά ότι θα πάμε σε μια χωροταξική και θεματική αναδιάρθρωση, ένα τιτάνιο έργο, αλλά πρέπει να πάρουμε αυτή την απόφαση.

Ξέρετε, ειδικά σ' αυτό το χώρο νομίζω ότι ο Υπουργός Παιδείας κρίνεται σε μεγάλο βαθμό και από τα όχι που λέει αντί τα ναι. Δηλαδή το θέμα το «φτιάξτε Σχολές παντού» αυτό τελειώνει. Δεν γίνεται. Για να μιλήσουμε για Σχολή θα πρέπει να υπάρξουν…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Δέχεστε πιέσεις για να το λέτε αυτό,Προφανώς.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα υπάρξουν υποδομές, θα υπάρχει προϋπόθεση προγραμμάτων, θα υπάρχει ανάγκη εκπαιδευτική. Δηλαδή δεν γίνεται οι Σχολές να γίνονται με μια απόφαση στο πόδι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Και μετά να μένουν κλειστές οι αίθουσες.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Έτσι. Έχουμε ζήσει τις επιπτώσεις παντού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Και μπορεί να μην έχουν σχέση και με τις ανάγκες της κοινωνίας, όχι της τοπικής, εννοώ τη γενική κατεύθυνση.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Για την ανώτατη εκπαίδευση να σας πω ότι υπάρχουν κάποιες αλλαγές που αφορούν το νόμο που δεν λειτουργεί. Το είχαμε πει και τότε. Δηλαδή είναι άρθρα κενά τα οποία έχουν φέρει αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει γρήγορα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου