30/11/09

Αποχή των μελών ΔΕΠ στην ΑΣΟΕΕ: Άγνωστοι έδειραν καθηγητή

Στην Αθήνα το ΔΣ Μελών ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου κάλεσε τους καθηγητές σε μονοήμερη αποχή διαμαρτυρίας από τα διδακτικά τους καθήκοντα την Δευτέρα 30 Νοέμβριου επειδή ομάδα 15 περίπου ατόμων αγνώστων στοιχείων εισέβαλε στην αίθουσα όπου δίδασκε ο καθηγητής Μάκης Σαπουντζόγλου και του ζήτησε με σκαιό τρόπο να σταματήσει τη διάλεξη και να αποχωρήσει, διότι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη αίθουσα για δικούς τους σκοπούς.

Όταν αυτός αρνήθηκε, τον προπηλάκισαν με χυδαίο λεξιλόγιο και χειροδίκησαν εναντίον του. Το επεισόδιο αυτό έρχεται σε συνέχεια άλλων περιστατικών βίας που έλαβαν χώρα στο ΟΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι η πρώτη φορά που ασκείται σωματική βία σε βάρος διδάσκοντος του Πανεπιστημίου μας κατά την ώρα του μαθήματος.

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του ΟΠΑ εκφράζει την αγανάκτησή του για το αποτρόπαιο συμβάν και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στο συνάδελφο Σαπουντζόγλου. Ζητά επίσης από τις Πρυτανικές αρχές του ΟΠΑ, το Υπουργείο Παιδείας και τα άλλα όργανα της πολιτείας, να μας γνωστοποιήσουν τι μέτρα προτίθενται να λάβουν επιτέλους, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον και να υπάρξει στοιχειώδης έστω προστασία των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο.

Tο ΔΣ καλεί τα μέλη ΔΕΠ σε μονοήμερη αποχή διαμαρτυρίας από τα διδακτικά τους καθήκοντα τη Δευτέρα 30 Νοέμβριου και ζητά από τα μέλη του να εξηγήσουν στους φοιτητές κατά την πρώτη τους διάλεξη μετά την 30η Νοεμβρίου τους λόγους της αποχής, αλλά και το ότι η όποια μορφή βίας δεν μπορεί να έχει θέση σε ένα χώρο μάθησης και έρευνας όπως το Πανεπιστήμιο.

Η αποχή της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοινωση του Συλλόγου, είναι ένα ελάχιστο μήνυμα διαμαρτυρίας και μία συμβολική πράξη αλληλεγγύης προς έναν συνάδελφο μας. Στη θέση του θα μπορούσε να έχει βρεθεί οποιοδήποτε άλλο μέλος ΔΕΠ του ΟΠΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου