8/11/09

Σοκαριστική και συγκινητική η συνέντευξη της Κ. Κούνεβα


«Με είχαν προειδοποιήσει ότι θα με σκοτώσουν αλλά αν γύριζε ο χρόνος πίσω πάλι το ίδιο θα έκανα»

Ο λόγος για την συνέντευξη της Κ.Κούνεβα στους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη. Την συνδικαλίστρια που κινδύνευσε να χάσει την ζωή της απο μια δολοφονική επίθεση με βιτριόλι...

Από το δωμάτιο του Ευαγγελισμού όπου παραμένει για νοσηλεία η Κωνσταντίνα Κούνεβα αφηγείται στον Σταύρο Θεοδωράκη τη ζωή της. Από τα παιδικά της χρόνια την εποχή του Ζίβκοφ, την άφιξή της στην Ελλάδα και τους συνδικαλιστικούς της αγώνες, μέχρι τη δολοφονική επίθεση εναντίον της τα μεσάνυχτα της 22 προς 23 Δεκέμβρη του 2008.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα λέει για το δράστη: «Σε μένα το κακό φαίνεται, σε κείνους δε φαίνεται. Αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα, είμαι σίγουρη».

Για το γιο της: «Ο Εμμανουέλ είναι ένα σοφό παιδί. Πονάει με τον τρόπο του κι όσο πιο πολύ με βλέπει τόσο πιο πολύ πονάει. Εύχομαι να βρει τη δύναμη να το ξεπεράσει, θα γίνω καλά».

Για την αστυνομία: «Για να μην έχει βρει τους δράστες, δεν έχει κάνει τη δουλειά της σωστά».

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει σήμερα τη ζωή: «Ο φόβος δεν βοηθά, ο φόβος δεν σε αφήνει να είσαι ελεύθερος, ο φόβος είναι καταστροφή».

Για την Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλούν στην κάμερα της εκπομπής οι: Ελλάδα Καϊσίδου (η νυχτερινή αποκλειστική στο νοσοκομείο), Κατερίνα Μάτσα (ψυχίατρος), Μάγια Ντίτσεβα (συνάδελφός της), Κώστας Παπαδάκης (δικηγόρος), Βλασία Παπαθανάση (πρ. Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου