4/11/09

Εγκατάσταση εφαρμογών με μερικά κλικ

Ξέρουμε με σιγουριά ότι ένας από τους λόγους που δεν κάνετε πολλές φορές φορμάτ τους υπολογιστές σας είναι γιατί βαριέστε την επανεγκατάσταση όλων των εφαρμογών από την αρχή. Τόσο καιρό είχαμε πρόβλημα με τους drivers καθώς έπρεπε να κρατάμε τα cd/dvd και να τους εγκαθιστούμε έναν έναν μετά από κάποιο clean install ή τους ψάχναμε στο internet για να τους κατεβάσουμε. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα Windows 7 και το αυτοποιημένο και πολύ καλό windows update. Αλλά τί γίνεται με τα προγράμματα;


Την λύση έρχεται να δώσει το Ninite (πρώην Volery). Η ιδέα με την οποία λειτουργεί είναι πολύ απλή:

1) Μπαίνετε στο site www.ninite.com.
2) Επιλέγετε από τις λίστες προγραμμάτων που έχει όλα τα προγράμματα που σας ενδιαφέρουν.
3) Πατάτε στο Get Installer και κατεβάζετε το εκτελέσιμο αρχείο που περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές που επιλέξατε.

Όταν θα το τρέξετε θα ξεκινήσει ο τροποποιημένος installer της εφαρμογής που θα σας εγκαταστήσει ένα ένα όλα τα apps που τσεκάρατε. Η εγκατάσταση αφορά τις τελευταίες εκδόσεις όλων των εφαρμογών, καθώς κάθε φορά που κυκλοφορεί μια νεότερη, ανανεώνεται και στο site του Ninite.



Οι εφαρμογές εγκαθίστανται με όλες τις default επιλογές (π.χ. τον φάκελο εγκατάστασης) και ΧΩΡΙΣ τα πρόσθετα που μπορεί να δίνουν (toolbars).

Το ninite μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows 7/Vista/XP. Αν υπάρχει κάποια άλλη free εφαρμογή που θα θέλατε να δείτε στο Ninite μπορείτε να το κάνετε suggest στο site του προγράμματος. Καλά format ;)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου