12/11/09

"Έσπασε" το activation των Windows 7

Ο μηχανισμός ενεργοποίησης της Microsoft για τα νέα της λειτουργικά συστήματα, τα Windows 7 και τα Windows Server 2008 R2, μπορεί να παρακαμφτεί με τη χρήση δύο απλών εργαλείων. Αυτό αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού 'Ars Technica'.

Σύμφωνα με το περιοδικό υπάρχουν διάφορα εργαλεία τα οποία πρέπει να χρησιμοποιηθούν μαζί για να επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργιών παράνομων αντιγράφων των Windows 7. Ένα από αυτά φροντίζει, για παράδειγμα, ώστε να μπλοκαριστούν όλα τα αρχεία του συστήματος, που αναλαμβάνουν τον έλεγχο της κατάστασης ενεργοποίησης.


Όλα τα παραπάνω περιορίζονται μόνο στο WAT (Windows Activation Technologies). Μετά την πάροδο της 30ήμερης διορίας εμφανίζονται, μέχρι την εισαγωγή του σωστού product key, τα συνηθισμένα εφέ: o χρήστης καλείται να ενεργοποιήσει το σύστημα, η εικόνα του background εμφανίζεται μαύρη και ένα υδατόσημα αναφέρει ότι αυτή η εγκατάσταση των Windows δεν είναι γνήσια.

Αυτά μπορεί κανείς να τα απενεργοποιήσει με ένα επιπλέον εργαλείο, το οποίο παρομοίως υπάρχει στο Web. Όπως αναφέρει το περιοδικό, αυτοί οι μέθοδοι ξεκλειδώματος λειτουργούν τόσο με τις 32μπιτες όσο και με τις 64μπιτες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Ήδη από το καλοκαίρι είχαν εμφανιστεί τα πρώτα εργαλεία με τα οποία μπορούσε να παρακάμψει κανείς την ενεργοποίηση των Windows 7. Τότε αυτή η διαδικασία λειτουργούσε μόνο σε συνδυασμό με ένα BIOS patch ή με μια σχετική εξομοίωση της διαδικασίας boot.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου