29/11/09

Εκτός 18αδας τελικά ο «Κάρα»

Την απόφαση να αφήσει τον Γιώργο Καραγκούνη εκτός 18αδας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (18:30, ΝΕΤ) πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός του Παναθηναϊκού έκρινε πως ο πολύπειρος μέσος δεν είναι 100% έτοιμος-παρότι έχει ξεπεράσει τα συμπτώματα της νέας γρίπης-για να βοηθήσει στο ντέρμπι των «αιωνίων». Πάντως ο «Κάρα» παραμένει στην αποστολή για να βοηθήσει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του.

Η απώλεια του Καραγκούνη ουδόλως πτοεί τους «πράσινους», που έχουν ως στόχο τη νίκη που θα τους εδραιώσει στην κορυφή και θα τους φέρει στο +5 από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος απέναντι στον Ολυμπιακό από την αγωνιστική περίοδο 2005/06, όταν είχε ηττηθεί (με 3-2) για τελευταία φορά από τον Ολυμπιακό μέσα στο φαληρικό γήπεδο. Από τότε μετρά μία νίκη (τη σεζόν 2006/07 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου) και δύο ισοπαλίες (τη σεζόν 2007/08 1-1 και την περσινή 0-0).

Ο Χενκ Τεν Κάτε αναμένεται να παρατάξει αρκετά επιθετικά την ομάδα του. Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Σεϊταρίδη (δεξί μπακ), Βύντρα, Σαριέγκι (κεντρικοί αμυντικοί) και Σπυρόπουλο (αριστερό μπακ). Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα παίξουν ο Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο, έχοντας στα άκρα τον Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Λέτο (αριστερό). Πίσω από το Σισέ θα βρίσκεται ο Κατσουράνης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Καρνέζης, Γκάμπριελ, Νίνης, Καντέ, Δάρλας, Χριστοδουλόπουλος και Ρουκάβινα. Εκτός έμειναν οι Πετρόπουλος, Μαρίνος, Μπιέρσμιρ, Μαχλελής, Τζιόλης, Μάντζιος και Κλέιτον.

Τεν Κάτε: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Αισιόδοξος για την έκβαση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Σε γενικές γραμμές τα όσα δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός ήταν ανάλογα με εκείνα που είπε στους ποδοσφαιριστές του πριν από μερικές ημέρες: «Ελπίζω η ομάδα μου να κάνει ένα καλό παιχνίδι. Θα δούμε τι θα γίνει. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Είμαστε αισιόδοξοι κι όπως έχω ξαναπεί τους σεβόμαστε όλους, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν», ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου