12/10/09

Η υπηρεσία Youtube Εξυπηρετεί πάνω από 1 δις videos τη μέρα


Σύμφωνα με μία πρόσφατη έκθεση του γνωστού site comScore,η Google τον Αύγουστο που μας πέρασε είχε πάνω από 10 δισεκατομμύρια video views. Δηλαδή περίπου το 39,6% των συνολικών video του Internet ή 20 φορές τον αριθμό των videos που εξυπηρετεί ο πλησιέστερος ανταγωνιστής της, η Microsoft με 547 εκατομμύρια video views.


Όπως ήταν αναμενόμενο, το 99% των views στα βίντεο έγιναν στο YouTube. Ωστόσο το γνωστό video sharing site υποστηρίζει ότι τα views που έχει είναι πολύ περισσότερα (πολύ πιο αστρονομικά νούμερα). Για την ακρίβεια το YouTube έχει αναφέρει ότι εξυπηρετεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο video views τη μέρα (ή διαφορετικά 30 δισεκατομμύρια το μήνα).

Η διαφορά στα νούμερα είναι πολύ μεγάλη, 3 φορές το μέγεθος που προτείνει το comScore. Μήπως κάποιος λέει ψέματα; Και όμως, τα στοιχεία του comScore δεν είναι λάθος, αλλά ούτε και λέει ψέματα η Google για τα views που έχει. Απλά τα στοιχεία που συλλέγει το comScore και συνεπώς τα αποτελέσματα των ερευνών του αφορούν μόνο την Αμερική. Δηλαδή όντως η Google εξυπηρετεί 1 δισεκατομμύριο video τη μέρα. Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ σε τι bandwidth και σε τι ποσά μεταφράζονται αυτά τα views.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου