16/10/09

Αιωνόβια κατέκτησε χρυσό μετάλλιο! (VIDEO)



Είναι η μοναδική αθλήτρια άνω των 100 ετών , η οποία στο πλαίσιο των αγώνων «World Masters Games» που πραγματοποιήθηκαν στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο. Η Ρουθ Φριθ, η γηραιότερη αθλήτρια που συνεχίζει τον αθλητισμό, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης την Κυριακή με βολή στα 4, 07 μέτρα σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα, ενώ το όνομά της βρίσκεται στη λίστα των καλύτερων επιδόσεων στο κόσμο και στο δίσκο, ακόντιο και σφύρα!

«Από τη στιγμή που δεν έκανα κάποια αντικανονική ενέργεια ήμουν στο δρόμο για τη νίκη», ήταν τα λόγια της μετά τον αγώνα, στον οποίο δήλωσε ότι μπήκε με αυξημένη αυτοπεποίθηση. Η πρώτη φορά που η Ρουθ συμμετείχε στο θεσμό ήταν σε ηλικία 74 ετών, και όπως σχολίασε «δεν προτίθεται τα παρατήσει, αφού εύχεται να είναι γερή μέχρι την επόμενη διοργάνωση του 2013»....


Συμβουλεύοντας τους ανθρώπους που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, η αιωνόβια Αυστραλή πρωταθλήτρια παραδέχτηκε ότι το μυστικό της μακροζωίας είναι ότι δεν αφήνει το πέρασμα τον ετών να την επηρρεάζει αρνητικά, τονίζοντας: «Σκέφτομαι ότι κάθε χρόνος, είναι απλώς ένας ακόμη χρόνο. Πρέπει να διασκεδάζεις κάθε στιγμή της ζωής σου, και να αφήνεις τον καιρό να κυλάει». Για να διατηρήσει τη φυσική της κατάσταση αθλείται καθημερινά, σηκώνει βαράκια, ενώ αναφερόμενη στις διατροφικές της συνήθειες προέτρεψε το κοινό της να μην καταναλώνει λαχανικά: «Μην τρώτε! Εγώ ποτέ δεν τα δοκίμασα»!

Η Ρουθ Φριθ εν δράση:


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου