30/10/09

Κυκλοφόρησε η Ubuntu 9.10

Τηρώντας το χρονοδιάγραμμα τους, οι προγραμματιστές της ομάδας ανάπτυξης της διανομής Ubuntu έδωσαν στο κοινό την τελική έκδοση 9.10, η οποία ακούει στο όνομα "Karmic Koala" και χαρακτηρίζεται από μια νέα έκδοση του πυρήνα και από φρεσκαρισμένες εκδόσεις των συνοδευτικών προγραμμάτων της.

Η έκδοση 2.6.31 του πυρήνα που χρησιμοποιείται στη νέα Ubuntu, φροντίζει για την υποστήριξη σύγχρονου hardware, όπως είναι το USB 3.0, ενώ φέρνει βελτιώσεις στα συστήματα αρχείων Ext4 και Btrfs. Όσον αφορά στο γραφικό περιβάλλον χρησιμοποιείται το Gnome 2.28, το οποίο μας προετοιμάζει για την είσοδο στην έκδοση 3.0.


Ανάμεσα στους σημαντικότερους νεωτερισμούς της Ubuntu 9.10 συμπεριλαμβάνεται και η εκ νέου μείωση του χρόνου boot. Επιπλέον με το νέο Software Center, απλοποιείται η εύρεση, εγκατάσταση και απομάκρυνση των εφαρμογών από τη διανομή. Τέλος η ομάδα ανάπτυξης της διανομής προσφέρει την υπηρεσία Ubuntu One, με 2GB δωρεάν online αποθηκευτικό χώρο.

Την Ubuntu 9.10 μπορείτε να την κατεβάσετε από τη διεύθυνση releases.ubuntu.com/9.10. Παράλληλα διαθέσιμες είναι και οι διάφορες παραλλαγές της διανομής, όπως η Kubuntu 9.10 (που χρησιμοποιεί το KDE 4.3.2) και η Xubuntu (Xfce 4.6.1).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου