21/10/09

To Internet κλείνει τα "40"

Από τα κλασικά μπιπ μιας σύνδεσης με modem φθάσαμε σήμερα στις ταχύτατες συνδέσεις ADSL. Σε μια μεγάλη διαδρομή εξέλιξης του Internet. To οποίο σαρανταρίζει στα τέλη Οκτωβρίου. Όλα ξεκίνησαν στις 29 Οκτωβρίου του 1969 όταν αμερικανοί ερευνητές σύνδεσαν δύο υπολογιστές εξ αποστάσεως για πρώτη φορά, χρησιμοποιώντας modem και μια τηλεφωνική γραμμή. Τότε γεννήθηκε ο πρόγονος του Internet, το λεγόμενο Arpanet.


Από τους δύο υπολογιστές της πρώτης σύνδεσης φθάσαμε σήμερα στο σημείο να είναι παγκοσμίως online 1,7 δις άνθρωποι. Και παρόλο που πάτησε τα σαράντα, το Internet είναι ουσιαστικά νεώτερο. Διότι αρχικά ήταν περιορισμένο μόνο στις ΗΠΑ και χρησιμοποιούνταν κυρίως για τη σύνδεση Πανεπιστημίων.

Η ευρεία του εξάπλωση ξεκίνησε μόλις στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν ο Βρετανός ερευνητής Tim Berners-Lee ανάπτυξε, εν έτη 1989, το World Wide Web και ο αμερικανικός επιστημονικός οργανισμός National Science Foundation άνοιξε το Διαδίκτυο το 1990 για εμπορική εκμετάλλευση. Την ευρεία του αποδοχή από τον κόσμο, το Internet άρχισε να την γνωρίζει στα τέλη του 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου