10/10/09

Tα Windows 7 δεν "μπουτάρουν" γρηγορότερα

Ένα από τα σημεία που τονίζονται στα Windows 7 είναι οι αυξημένες τους επιδόσεις σε σχέση με τα Windows Vista. Κάτι που, τουλάχιστον όσον αφορά στο χρόνο που χρειάζονται για να κάνουν boot, δεν ισχύει όπως αναφέρει μια πρόσφατη μελέτη της Iolo Technologies .Σύμφωνα με τις έρευνες της ειδικευμένης στην ανάπτυξη προγραμμάτων βελτιστοποίησης Iolo, η νέα γενιά των Windows δεν "μπουτάρει" ταχύτερα από τα Vista.



Έτσι ένα σύστημα με εγκαταστημένα εξ αρχής τα Windows 7 χρειάστηκε στα τεστ της Iolo 1,34 λεπτά για να "μπουτάρει", ενώ ένα αντίστοιχo σύστημα με τα Vista ήταν έτοιμο για λειτουργία μετά από 1,06 λεπτά.

Η εντύπωση της γρηγορότερης εκκίνησης που είχαν δημιουργήσει τα Windows 7 οφείλεται στο ότι η Microsoft "κλέβει" κατά το boot τους: ενώ το desktop των Windows 7 εμφανίζεται σε 40 δευτερόλεπτα, χρειάζονται άλλα 54 δευτερόλεπτα μέχρι το σύστημα να μπει σε κατάσταση ηρεμίας - ήτοι να μην καταγράφονται σημαντικές προσβάσεις στο σκληρό δίσκο ή στον επεξεργαστή.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Iolo θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τα παραπάνω τεστ.

1 σχόλιο:

Α.Φ.Μ. είπε...

Χρησιμοποιειε ελευθερο ανοικτο λογισμικό όπως το Linux που και γρηγοροτερα ̔μπουταρεἱ και ιους δεν εχει και ολες σου οι εφαρμογές είναι νόμιμα ελύθερες αντί για πειρατικές. Δεν υπάρχει λόγος ν`αλλάξετε Υ/Η για τρέχετε τα βαρειά Windows. Δοκιμάστε ελέυθερα Mandriva, SuSE, Ubuntu, Kubuntu, κλπ. Σταθερότερα, ταχύτερα, πληρέστερα, ομορφότερα και ελεύθερα. Κατεβάστε τα τώρα από το δίκτυο.

Windows free since 1995

Δημοσίευση σχολίου