15/10/09

Το Opera 10.10 beta μετατρέπει το PC σε προσωπικό server

H Opera Software κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση beta του Opera 10.10, με βασικό χαρακτηριστικό την ενσωμάτωση της νέα πλατφόρμας Opera Unite.Μέσω αυτής της πλατφόρμας ο browser επωμίζεται το ρόλο ενός προσωπικού server. Με το Unite μπορείτε είτε να "σηκώσετε" δωρεάν ένα site από τον υπολογιστή σας είτε να λειτουργήσετε ένα δικό σας Filesharing server - τουλάχιστον για όση ώρα λειτουργεί ο υπολογιστής σας.


Το Opera Unite είναι μια ασυνήθιστα ισχυρή πλατφόρμα, η οποία ανοίγει το δρόμο σε μια νέα κατηγορία εφαρμογών client to client. Και η εκμετάλλευση αυτής της τεχνολογίας είναι τόσο απλή, όσο απλός είναι ο σχεδιασμός μια σελίδας στο Web", αναφέρει χαρακτηριστικά η Opera Software. Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν μια σειρά από tutorials που μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση dev.opera.com/articles/unite/.


Μαζί με τον Opera 10.10 beta διανέμονται προς δοκιμή διάφορες εφαρμογές του Opera Unite. Mεταξύ αυτών τα Photo Sharing, File Sharing, Messenger, Web Server, Media Player και Fridge.

Με το Photo-Sharing μπορείτε, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε στο Internet γκαλερί φωτογραφιών, οι οποίες είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας. Το File Sharing επιτρέπει την απευθείας ανταλλαγή αρχείων, χωρίς να χρειαστεί να τα μεταφέρετε πρώτα στο δίκτυο. Με το Media Player μπορείτε να ακούσετε μέσω του browser τη μουσική που είναι αποθηκευμένη στο PC σας από οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή.

Για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε το Opera Unite μετά την εγκατάσταση του Opera 10.10 Beta, θα πρέπει να εκκινήσετε τον browser και στη συνέχεια να κάνετε κλικ πάνω στο "Unite" της πλευρικής μπάρας στα αριστερά. Ακολούθως κάνετε κλικ στο Start, οπότε και θα δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμό στην Opera. Μέσω αυτού του λογαριασμού θα μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του Opera Unite. Περισσότερες εφαρμογές Unite μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση unite.opera.com.

Στο παρακάτω βίντεο η Opera Software μας δίνει μια εικόνα από τις δυνατότητες του Opera Unite:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου