19/10/09

Με καλύτερα διαγράμματα το OpenOffice 3.2 beta

H ομάδα ανάπτυξης της "ελεύθερης" σουίτας γραφείου OpenOffice.org ξεκίνησε τη διάθεση της πρώτης beta από την έκδοση 3.2. Μιας έκδοσης που χαρακτηρίζεται από πολυάριθμες βελτιώσεις στις λεπτομέρειες. Η τελική έκδοση του OpenOffice 3.2 αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στο Δεκέμβριο.

Πολλοί νεωτερισμοί αφορούν στις λειτουργίες δημιουργίας διαγραμμάτων. Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε διαγράμματα "φούσκας", στα οποία, εκτός από τις συντεταγμένες στο Χ και Υ άξονα μπορείτε να καθορίσετε και το μέγεθος της "φούσκας". Εκτός από την υποστήριξη επιπλέον τύπων διαγραμμάτων, υπάρχουν και περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης τους.


Η βάση δεδομένων Base επιτρέπει πλέον τη μεγέθυνση-σμίκρυνση στα έγγραφα, κάτι σύνηθες σε άλλες εφαρμογές. Το πρόγραμμα δημιουργίας φύλλων εργασίας επιτρέπει την αντιγραφή συνενωμένων κελιών αλλά και την επικόλληση τους στην επιθυμητή περιοχή.

Για να διευκολυνθεί η εργασία ομάδων, επιτρέπεται η εισαγωγή σχολίων στα Impress και Draw. Ο κειμενογράφος Writer "καταλαβαίνει" την κρυπτογράφηση εγγράφων του Word με τον αλγόριθμο RC4. Επιπλέον μπορεί να ανοίξει κρυπτογραφημένα έγγραφα του Word σε XML format.

Αναλυτικά όλους τους νεωτερισμούς του OpenOffice 3.2 μπορείτε να τις βρείτε στο σχετικό release notes στο site του κατασκευαστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου