25/10/09

Κάν'το όπως ο Obama...

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Βήματος διάβασα στο blog του Γιάννη Παπαϊωάννου σχετικά με τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου να μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε πρότυπα γραφείου "Barack Obama"! Αλλά αφήνωντας και το ενδεχώμενο το προεδρικό μέγαρο να μετακομίσει λόγω της αντιλειτουργικότητας που προσφέρει...

Πιο συγκεκριμένα...
"Κατά τα πρότυπα του Οβάλ Γραφείου του αμερικανού προέδρου επιθυμεί να μετατρέψει ο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Γ. Παπανδρέου, όπως έχει εκμυστηρευθεί στους στενότατους συνεργάτες του.

Το Μαξίμου κρίνεται από τον νέο ένοικό του μικρό, άβολο, απαρχαιωμένο και κυρίως ότι δεν ταιριάζει στο νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Αλλωστε το κτίριο φαίνεται ότι είναι παλαιό διά γυμνού οφθαλμού, σχεδόν αρχαίο, όταν σκεφθεί κανείς ότι το 1891 δέσποζε εκεί ένας μεγαλοπρεπής βασιλικός λαχανόκηπος

O Γ. Παπανδρέου θέλει, αναφέρουν οι συνεργάτες του, ένα γραφείο λειτουργικό, λιτό, όσο το δυνατό πιο οικολογικό, από το οποίο να μπορεί να επικοινωνεί ανά πάσα στιγμή άμεσα με όλους τους συνεργάτες του και όχι να τους ψάχνει άλλοτε στο υπόγειο και άλλοτε στον πρώτο όροφο του Μεγάρου ή στο Μέγαρο Σταθάτου, στην οδό Ηροδότου.

Να μπορεί, δηλαδή, να πραγματοποιεί σε αυτό συσκέψεις, ακόμη και τηλεδιασκέψεις, να συγκαλεί Υπουργικό Συμβούλιο ή Κυβερνητική Επιτροπή, να δέχεται αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, όπως άλλωστε είναι σχεδιασμένο εδώ και δεκαετίες το Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο, ή τουλάχιστον, αν δεν πιάσει τις προδιαγραφές του Οβάλ Γραφείου, να είναι περίπου όπως είναι το γραφείο του προέδρου του ΠαΣοΚ στην οδό Ιπποκράτους, για τη λειτουργικότητα του οποίου ο ίδιος είχε προνοήσει.

Λέγεται ότι ο Παπανδρέου διαπίστωσε με το που κάθησε στην πρωθυπουργική καρέκλα πόσο αντιλειτουργικό είναι..."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου