20/10/09

Το πρώτο netbook της Viewsonic

Η Viewsonic, ένας από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές οθονών, ανακοίνωσε την κυκλοφορία στην ευρωπαϊκή αγορά του πρώτου της netbook. Αυτό φέρει την ονομασία VNB101, διαθέτει μια οθόνη 10 ιντσών με οπίσθιο φωτισμό LED (χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης) και διατίθεται σε μαύρο, κόκκινο και χρυσό χρώμα.


Το VNB101 έχει πάχος 2,5 εκατοστά, ζυγίζει 1,1 κιλά και είναι εξοπλισμένο με τα Windows XP Home και δύο θύρες USB 2.0. To στιλάτο netbook διαθέτει ακόμα έναν επεξεργαστή Atom N280 της Intel χρονισμένο στα 1,66GHz, μνήμη 1GB και σκληρό δίσκο 160GΒ.

Χάρη στην υποστήριξη των WiFi 802.11 b/g, 10/100 Ethernet (RJ45) και Bluetooth μπορείτε να το συνδέσετε σε όποιο δίκτυο γουστάρετε. Η, δε, υπερελαφριά μπαταρία του (πολυμέρων Λιθίου) σας χαρίζει αυτονομία 2,5 ωρών.

Τα πλήκτρα του keyboard αντιστοιχούν στο 92 % του μεγέθους των πλήκτρων ενός κανονικού πληκτρολογίου, διευκολύνοντας τις πληκτρολογήσεις σας. Το touchpad, με λειτουργίες multitouch, είναι, χάρη στο μέγεθος του -που είναι αντίστοιχο αυτών των laptops- πολύ άνετο στη χρήση του. Επιπλέον με τη χρήση Webcam και ηχείων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το netbook ακόμα και σε βιντεοδιασκέψεςι ή για τηλεφωνήματα μέσω Internet.

Η ενδεικτική τιμή του Viewsonic VNB101 ανέρχεται στα 299 ευρώ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου