2/10/09

Laptop με ασύρματη φόρτιση από την Dell;

Μόνο εξαιρετικά ενδιαφέρον μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η Dell παρουσίασε έναν φορητό υπολογιστή ο οποίος φορτίζει ασύρματα! Αλλά για το επανομαζόμενο Latitude Z αυτό είναι μόνο η αρχή.

Όπως λοιπόν διαβάζω στο adslgr:

"Mε την βοήθεια ενσωματωμένου εξοπλισμού που λειτουργεί με την αρχή της επαγωγής, ο φορητός υπολογιστής μπορεί να φορτίσει πλήρως στον ίδιο χρόνο που θα φόρτιζε με την ενσύρματη ηλεκτρική σύνδεση - αν ασφαλώς πιστέψουμε την Dell. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε φόρτιση με επαγωγή. Η Palm έχει εφοδιάσει με παρόμοιο σύστημα τις συσκευές Pre ενώ εταιρείες όπως η Visteon και η Wild Charge έχουν αναπτύξει ασύρματη τεχνολογία φόρτισης. Όμως κανένας κατασκευαστής υπολογιστών δεν είχε χρησιμοποιήσει την ιδέα σε PC μέχρι σήμερα.

Επιπλέον το Latitude Z προσφέρει και βάσεις με ασύρματη σύνδεση (wireless docking), κομμάτι και αυτό της νέας αντίληψης της εταιρείας που φέρει το όνομα "wireless eco-system".

Το πλαίσιο της οθόνης του υπολογιστή διαθέτει λειτουργίες αφής τις οποίες μπορεί να προσαρμόσει ο χρήστης όπως αυτός επιθυμεί: ρύθμιση φωτεινότητας, ήχου ή και συντομεύσεις σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Στο δεξιό μέρος του πλαισίου της οθόνης υπάρχει χώρος που λειτουργεί με αφή και ο οποίος γίνεται αντιληπτός μόνο στην κατάλληλη οπτική γωνία.

Mία ακόμα καινοτομία του Latitude Z είναι η λειτουργία instant-on. Όπως λέει και το όνομα της η λειτουργία αυτή σου δίνει άμεση πρόσβαση, σε περιβάλλον όχι Windows, σε εφαρμογές όπως το mail, τις επαφές, το ημερολόγιο και έναν web browser βασισμένο στον Firefox. Στην περίπτωση που ο υπολογιστής είναι κλειστός αλλά η λειτουργία instant on ανοιχτή, τότε αντί να περιμένετε να μπουτάρει ο υπολογιστής με Windows, με την βοήθεια μίας δεύτερης μικρότερης μητρικής κάρτας και ενός ξεχωριστού ARM επεξεργαστή αποκτάτε άμεση πρόσβαση στις παραπάνω εφαρμογές.

Με την ιδέα του δεύτερου μικρού επεξεργαστή η Dell καταφέρνει να πετύχει χρόνο λειτουργίας σε κατάσταση instant on μέχρι και δύο μέρες, όταν με την χρήση του Intel Core 2 Duo επεξεργαστή και τα Windows ο χρόνος λειτουργίας φτάνει τις 4 ώρες.

H Dell δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις που περιέχουν τόσες καινοτομίες: ασύρματη φόρτιση, ασύρματη βάση, λειτουργίες αφής και instant-on. Η τιμή του Latitude Z είναι σχετικά υψηλή αφού ξεκινάει από τα 1999 δολάρια κάτι που σημαίνει πως μόνο μια χαμηλότερη τιμή θα το έκανε ένα προϊόν ευρείας χρήσης."

Είμαι περίεργος γιαυτές τις νέες ασύρματες δυνατότητες...το πόσο επηρεάζουν τελικά την υγεία μας!..Αλλά όπως όλα..και αυτό θα δείξει!

1 σχόλιο:

Α.Φ.Μ. είπε...

Α και το instant on είναι τι άλλο; Linux! Η κερκόπορτα;

Δημοσίευση σχολίου