4/10/09

Gaming keyboard με πλήκτρα OLED από την OCZ

Πριν από αρκετό καιρό, το Art Lebedev Studio είχε παρουσιάσει ένα πολύ όμορφο keyboard, με την ονομασία Optimus Maximus Keyboard. Τι το ξεχωριστό είχε; Όλα τα πλήκτρα του Optimus ήταν OLED και 100% user-customizable. Όπως μπορείτε να δείτε και από την παρακάτω εικόνα, το Optimus είναι ένα Keyboard που μπορεί να τραβήξει την προσοχή. Ωστόσο όμως παρόλο που αρκετοί είναι αυτοί που το θέλουν (μέσα σε αυτούς και εγώ), λίγοι είναι αυτοί που θα το αγόραζαν καθώς κοστίζει $1400.


Ευτυχώς όμως, για τους λάτρεις των OLED πληκτρολογίων, το Art Lebedev Studio δεν είναι η μόνη εταιρεία που ασχολείται με τα αυτά τα keyboards. Πρόσφατα η OCZ παρουσίασε το Sabre, ένα OLED Gaming Keyboard το οποίο προσφέρει 9 OLED προγραμματιζόμενα πλήκτρα σε πολύ πιο οικονομική τιμή. Η διαφορά του Sabre από το Optimus είναι ότι διαθέτει μόνο 9 OLED πλήκτρα (αντί για το full-set που έχει το Optimus) με ανάλυση 64 x 64 pixels, αντίθεση 2000:1 και γωνία θέασης 160 μοιρών. Άλλη μια διαφορά του Sabre από το Optimus είναι ότι τα OLED πλήκτρα του δεν είναι full color αλλά μόνο κίτρινα. Τέλος να αναφέρω ότι στα πλάγια έχει μπλε LED φωτισμό. Προς το παρόν το Sabre είναι διαθέσιμο μόνο σε Αμερική και Ιαπωνία και η τιμή του κυμαίνεται από $135-$175.

Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι δεν αξίζει αυτά τα λεφτά, καθώς δε προσφέρει κάποια ιδιαίτερη λειτουργία. Υπάρχουν αρκετά keyboards (ειδικά gaming keyboards) που προσφέρουν πολύ περισσότερα σε πιο οικονομική τιμή, με τη διαφορά βέβαια ότι δεν έχουν OLED πλήκτρα.

Πηγή:ww.away.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου