30/10/09

Η EPIX ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη λειτουργίας του Movie Streaming Network


Το EPIX είναι ένα “movie and entertainment” streaming network, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει στη τηλεόραση, στον υπολογιστή και στο κινητό. Υποστηρίζεται από κοινού από τις Lionsgate, MGM και Paramount και ξεκίνησε χθες να λειτουργεί με ήδη 150 τίτλους ενεργοποιημένους και με άλλες 3.000 ταινίες και κονσέρτα που θα προστεθούν μέσα στον επόμενο χρόνο. Στόχος της εταιρείας είναι να καταφέρει να προσφέρει πρόσβαση σε πάνω 15.000 τίτλους, ωστόσο είναι ένα πολύ μικρό μέρος του συνόλου των ταινιών που υπάρχουν και ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα προέρχεται από τις παραπάνω εταιρείες.


Μέχρι εδώ όλα φαίνονται θετικά. Ωστόσο, σύμφωνα με ένα post του Forbes που είχε τίτλο “An Epix Disaster?” δεν είναι όλα έτσι. Όταν ο Mark Greenberg (πρόεδρος της Epix) παρουσιάσει την Epix, είχε υποσχεθεί να ανακοινώσει μέσω ποιων εταιρειών θα μπορεί το Epix να φτάσει σε κάθε σπίτι. Παρόλα αυτά, 10 μήνες μετά μόνο η υπηρεσία FIOS της Verizon υπέγραψε συμφωνία με την Epix για τη μεταφορά του σήματος. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι η FIOS έχει μόλις 2,2 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, ρίχνοντας έτσι τις πιθανότητες για μεγάλη τηλεθέαση στο μηδέν.

Πάντως οι μέχρι τώρα εντυπώσεις από την πλατφόρμα του Epix είναι αρκετά θετικές. Παρόλο που δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένη (άλλωστε ποιανής εταιρείας είναι;), ωστόσο έχει πολύ μεγάλη ευκολία στη χρήση της είτε μέσα από την τηλεόραση είτε μέσα από τον υπολογιστή. Άντε ίσως μια μέρα τη δούμε και στην Ελλάδα. Να ομολογήσω πάντως ότι το site της υπηρεσίας είναι άκρως εντυπωσιακό.



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου