29/10/09

Eπιστολή της υπ. Παιδείας προς όλους τους Διευθυντές των σχολείων!

Μία ασυνήθιστη επιστολή έλαβαν οι Διευθυντές ολων των σχολείων της χώρας από την υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου -σύμφωνα με ρεπορτάζ του Esos- με την οποία τους καλεί σε συνεργασία (το αυτονόητο δηλαδή) ώστε να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα της σχολικής χρονιάς.

Η επιστολή έχει ως εξής:


Προς: κκ. Διευθυντές - Διευθύντριες

Αγαπητοί - ες Συνεργάτες

Κοινός μας στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, λειτουργία που θα στηρίζεται στην ορθολογική αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού, στην αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων, στις υποδομές , στις λειτουργικές δαπάνες και στη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων.

Η επίτευξη του ανωτέρου στόχου απαιτεί τη συνεργασία όλων: Της πολιτικής ηγεσίας , των υπηρεσιών του Υπουργείου, των Διευθυντών , των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η βάση για τη συνεργασία μας είναι η αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης σε όλους τους επιμέρους τομείς και η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού.

Θεωρώ δεδομένη τη συνεργασία σας με τις αντίστοιχες υπηρεσίες και την άμεση ανταπόκριση σας, ώστε να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα της σχολικής χρονιάς.


Η Υπουργός
Άννα Διαμαντοπούλου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου