22/10/09

Φορτιστής για όλα τα τηλέφωνα

Η Διεθνής Ενωση Τηλεπικοινωνιών(ITU), βραχίονας των Ηνωμένων Εθνών στις τηλεπικοινωνίες,ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε την έγκρισή της για ένα φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά τηλέφωνα.

"Κάθε χρήστης κινητού τηλεφώνου θα επωφεληθεί από την Γενική Λύση Φόρτισης (UCS), που επιτρέπει ο ίδιος φορτιστής να χρησιμοποιείται σε όλες τις μελλοντικές τηλεφωνικές συσκευές,ανεξάρτητα από κατασκευαστή και μοντέλο", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ITU

"Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν ήδη ενσωματώσει την UCS στις συσκευές τους", είπε εκπρόσωπος της ITU.

Η ITU ελπίζει ότι ένας γενικός φορτιστής θα συμβάλει στη μείωση των απορριμμάτων καθώς θα περιορίσει τον αριθμό των φορτιστών που παράγονται και στη συνέχεια πετιώνται με την αγορά νέας τηλεφωνικής συσκευής.

Υπάρχουν ήδη πάνω από 4 δισεκατομμύρια συνδρομητές κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο. Τον Ιούνιο, κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων όπως η Nokia,η Sony, η Ericsson και άλλες, συμφώνησαν να υποστηρίξουν έναν εναρμονισμό σε όλη την ΕΕ των φορτιστών κινητών, που σημαίνει ότι τηλέφωνα συμβατά με τυποποιημένες συσκευές φόρτισης θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από τον επόμενο χρόνο.

NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου