24/10/09

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας μετά τη συνάντηση με την ΟΣΕΠ – ΤΕΙ!

Mε το προεδρείο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ συναντήθηκε η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας σήμερα. Ακολουθούν οι δηλώσεις την Υπουργού κ.Διαμαντόπουλου.

«Η συζήτηση ήταν ουσιαστική γιατί συζητήσαμε για το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού που είναι εξαιρετικά σημαντικός και αφορά και τον εξορθολογισμό και τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των τεχνολογικών ιδρυμάτων που είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ελληνική οικονομία και την ελληνική αγορά εργασίας.

Συζητήσαμε το θέμα της χρηματοδότησης γιατί είναι σαφές ότι υπάρχει ανισότητα και υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης της τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και φυσικά το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που έχει δύο διαστάσεις. Την άμεση με τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και θα τα συζητήσουμε πολύ γρήγορα κοιτάζοντας τα 25 αυτά προεδρικά διατάγματα που είναι σε εξέλιξη και το δεύτερο και πιο σημαντικό που συζητήσαμε είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων στη χώρα, που πρέπει να αλλάξει ριζικά και αυτό αφορά και το σύνολο της Κυβέρνησης, αφορά, τους επαγγελματικούς φορείς αλλά και τα τεχνολογικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου