20/10/09

Υπό κατάληψη πολλά σχολεία στη Λάρισα!

Σε κατάληψη προχώρησαν χθες μαθητές 12 πρωινών γυμνασίων, λυκείων και ΕΠΑΛ διπλασιάζοντας τον αριθμό των σχολείων που τελούσαν σε κατάληψη την περασμένη Παρασκευή.

Τα αιτήματα των καταλήψεων αφορούν κυρίως ελλείψεις υποδομών αλλά υπάρχουν και αιτήματα που εκφυλίζουν τις κινητοποιήσεις οι οποίες, θεωρούνται – από τον εκπαιδευτικό κόσμο – «συνηθισμένες αυτή την περίοδο» στα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε κατάληψη προχώρησαν λοιπόν χθες μαθητές των σχολείων: 1ο γυμνάσιο Λάρισας, 3ο γυμνάσιο Λάρισας, 2ο γυμνάσιο Φαρσάλων, 2ο λύκειο Φαρσάλων, γυμνάσιο Νίκαιας (όπου λόγω της κατάληψης δεν έγιναν μαθήματα ούτε και στο συστεγαζόμενο λύκειο), γυμνάσιο Κρανιάς, λύκειο Κρανιάς, 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας, 1ο ΕΠΑΛ Φαρσάλων και 2ο ΕΠΑΛ Φαρσάλων ενώ καταλήψεις αναμένεται, σύμφωνα με μαθητές, να εκδηλωθούν και σε άλλα σχολεία της πόλης, όπως συνέβη χθες.

Μερικά από τα αιτήματα των μαθητών αφορούν, στο θέμα βελτίωσης της συμπεριφοράς εκπαιδευτικών, της απόκτησης νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών, επαναλειτουργία Τομέων, γιατρού στα γήπεδα, δημιουργία βιβλιοθηκών, κ.ά. Υπάρχουν όμως και αιτήματα που οδηγούν στον εκφυλισμό των μαθητικών κινητοποιήσεων όπως το να τοποθετηθούν... μπάρες για τα μηχανάκια, να τοποθετηθούν κάδοι και παγκάκια στο πίσω προαύλιο ή και το αίτημα, να γίνει έλεγχος των υδραυλικών εγκαταστάσεων! Υπάρχει τέλος και μια τρίτη κατηγορία αιτημάτων που αφορά σε θέματα υγιεινής, όπως οι καθαρές τουαλέτες ή και η τοποθέτηση αντισηπτικών στους διαδρόμους. Απόπειρα κατάληψης έκαναν τέλος χθες και οι μαθητές του 16ου γυμνασίου Λάρισας, οι οποίοι περιορίσθηκαν τελικά στην επίδοση σχετικού υπομνήματος στο διευθυντή και η λειτουργία του σχολείου αποκαταστάθηκε.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου