31/10/09

Πολύ σκληροί για να πεθάνουν!...


Στο "Είναι Γεγονός... #8" ο κύριος Μπιντού σας παρουσιάζει ανθρώπους... πολύ σκληρούς για να πεθάνουν!

Δηλαδή ανθρώπους που γλύτωσαν από πολυάριθμες απόπειρες εναντίον της ζωής τους!


Απολαύστε:





1. Αδόλφος Χίτλερ: Έγιναν πάνω από 50 σχέδια δολοφονίας και ένα θεότρελο πορνογραφικό σχέδιο(!) εναντίον του. Ήταν ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στον πλανήτη και δοκιμάστηκε ουκ ολίγες φορές να δολοφονηθεί. Κανένα από τα σχέδια δεν πέτυχε και στο τέλος λέγεται ότι αυτοκτόνησε μαζί με την Εύα Μπράουν. Το αποκορύφωμα της τρέλας ήταν όμως όταν κάποιοι Αμερικάνοι στρατιώτες σχεδίασαν να ρίξουν στο βουνό της κατοικίας του πορνογραφικό υλικό(!!) για να κάνουν τον πουριτανό Χίτλερ να τρελαθεί!... Ο συνταγματάρχης που άκουσε το σχέδιο τους το απέρριψε αμέσως και τους αποκάλεσε "μανιακούς". Γιατί άραγε;...


2. Γκριγκόρι Ρασπούτιν: Δηλητηριάστηκε, πυροβολήθηκε 4 φορές, χτυπήθηκε, και στο τέλος πέθανε από πνιγμό. Στην πρώτη απόπειρα εναντίον του, στις 29 Ιουνίου 1914, του επιτέθηκε η Khioniya Guseva, πρώην ιερόδουλη, η οποία και τον μαχαίρωσε. Τα εντόσθια του κρεμάστηκαν έξω από την κοιλιά του και έτσι εκείνη πίστεψε ότι τον είχε σκοτώσει. Τελικά μετά από μια επιτυχή επέμβαση ο Ρασπούτιν επέζησε. Η τελευταία απόπειρα δολοφονίας του ήταν και η πιο αποτελεσματική: Μια ομάδα ανδρών τον οδήγησε στο υπόγειο του παλατιού και του πρόσφερε δηλητηριασμένο κέηκ. Ο Ρασπούτιν δεν έπαθε τίποτα! Ο πρίγκηπας Felix Yusupov αποφασισμένος να τον σκοτώσει επέστρεψε και τον πυροβόλησε στην πλάτη με ρεβόλβερ. Οι άντρες φύγανε για λίγο από το παλάτι, όμως ο Yusupov επέστρεψε για να σιγουρευτεί ότι ο εχθρός του πέθανε. Ο Ρασπούτιν του χίμηξε αποκαλώντας τον "κακό παιδί" και δραπέτευσε. Οι άντρες τον καταδίωξαν, τον πυροβόλησαν άλλες δύο φορές, τον χτύπησαν με ένα ρόπαλο αρκετές φορές και, όπως λέει ο μύθος, για να σιγουρευτούν τον έριξαν τυλιγμένο σε μία κουβέρτα στον ποταμό Νέβα.


3. Φιντέλ Κάστρο: Επιβίωσε μετά από 638 απόπειρες εναντίον του και συνεχίζει ακάθεκτος! Ο Κάστρο έχει αποδείξει ότι είναι ο πιο δύσκολος στόχος πιθανότατα στον κόσμο, ή τουλάχιστον αυτός που άντεξε μετά από τις περισσότερες επιθέσεις εναντίον του!


4. Χουσέιν της Ιορδανίας: Επιβίωσε μετά από 12 απόπειρες εναντίον του και σώθηκε μια φορά από ένα μετάλλιο που κρεμόταν στην στολή του! Ο Χουσέιν μπιν Ταλάλ ήταν ο βασιλιάς της Ιορδανίας από το 1952 μέχρι τον θάνατό του το 1999. Άντεξε τουλάχιστον 12 απόπειρες δολοφονίας εναντίον του, ειδικά μεταξύ 1950 και 1960, και κάποτε δήλωσε: "νιώθω σαν τον κεντρικό χαρακτήρα σε μια αστυνομική νουβέλα".


5. Ζογκ της Αλβανίας: 55 απόπειρες εναντίον του και μια φορά κατάφερε να ξεφύγει πυροβολώντας τους επίδοξους δολοφόνους του! Ο Ζογκ Ι, Σκάντερμπεργκ ΙΙΙ, βασιλιάς της Αλβανίας από το 1928 μέχρι το 1939, φημίζεται ότι γλύτωσε πάνω από 55 επιθέσεις εναντίον του. Μια φορά σε επίσκεψή του στην Βιέννη και ενώ έβγαινε από την όπερα κατάφερε να διαφύγει των δολοφόνων του απαντώντας με πυροβολισμούς εναντίον τους και μπαίνοντας ταυτόχρονα στο αμάξι του.


6. Γιάσερ Αραφάτ: ξέφυγε από αρκετές επιθέσεις με βόμβα, καθώς και μία συντριβή αεροπλάνου! O Mohammet Abdel Raouf Arafat al-Qudwa al-Husseini, περισσότερο γνωστός ως Γιάσερ Αραφάτ, ήταν ο ηγέτης των Παλαιστινίων. Κατά τη διάρκεια της ζωής του κατάφερε να ξεφύγει από τον θάνατο αρκετές φορές, εκ των οποίων μία σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και μια πτώση αεροπλάνου σε αμμοθύελλα στην έρημο της Λιβύης το 1992. Πέθανε στις 11 Νοεμβρίου του 2004 σε νοσοκομείο στο Παρίσι.


7. Αλέξανδρος ΙΙ της Ρωσίας: Μετά από αρκετές απόπειρες εναντίον του, σκοτώθηκε με σχέδιο που περιελάμβανε 3 αναπληρωματικούς βομβιστές!! Ήταν ο Τσάρος της Ρωσίας από το 1855 έως το 1881, όταν και δολοφονήθηκε. Το 1866 έγινε μια σημαντική απόπειρα εναντίον του και επειδή κατάφερε να ξεφύγει διέταξε την οικοδόμηση μιας σειράς από εκκλησίες σε ολόκληρη την Ρωσία για να το θυμάται.


8. Γκάμπριελ Γκαρσία Μορένο: του έκοψαν το χέρι με ματσέτα, τον πυροβόλησαν 5 φορές, αλλά παρ'όλα αυτά κατάφερε να φωνάξει "ο Θεός δεν πεθαίνει"! Ήταν ο πρόεδρος του Εκουαδόρ το 1861. Επανεκλέχθηκε 3 φορές! Το 1875 όταν ξαναβγήκε πρόεδρος του Εκουαδόρ ήταν σαν να υπέγραψε την θανατική του καταδίκη. Έγραψε αμέσως γράμμα στον Πάπα ζητώντας του την ευχή του πριν ορκιστεί στις 30 Αυγούστου και του εκμυστηρεύτηκε ότι γνώριζε για συνωμοσίες εναντίον του.


Σημείωση: Όποιος γνωρίζει κάποια επιπλέον πληροφορία ή εντοπίσει κάποια ιστορική ανακρίβεια που μπορεί να μην πρόσεξα (ή γνωρίζω) παρακαλώ ας την μοιραστεί μαζί μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου