28/10/09

Έξι τραυματίες αστυνομικοί, οι δύο σοβαρά, από την τρομοκρατική επίθεση στην Αγ. Παρασκευή!

Η χθεσινοβραδυνή τρομοκρατική ενέργεια άλλαξε την σημερινή γιορτινή ατμόσφαιρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου...Και όχι αδίκως.

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο εκ των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής!

Πρόκειται για μία νεαρή ειδική φρουρό και έναν δόκιμο αστυνομικό, τους οποίους μάλιστα επισκέφτηκαν ο Γ.Παπανδρέου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, τουλάχιστον 4 άτομα που επέβαιναν σε 2 μοτοσικλέτες έβαλαν κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή ρίχνοντας χειροβομβίδα αμυντικού τύπου.

99 κάλυκες και ένα φυσίγγι έχουν περισυλλέξει άνδρες της αντιτρομοκρατικής και της σήμανσης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όπλα τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.


Ο Υπουργός Προστασία του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδης είπε σήμερα:
"Πρόκειται για ένα τυφλό χτύπημα με στόχο την ελληνική κοινωνία.

Η επίθεση ήταν προγραμματισμένη καθώς οι μοτοσικλέτες είχαν κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες με στόχο να οργανωθεί η επίθεση.

Η Δημοκρατία του κράτους δικαίου και η οργανωμένη πολιτεία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες, οι θρασύδειλοι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Η τρομοκρατία έδειξε το πιο απεχθές της πρόσωπο που με ένα τυφλό χτύπημα μετέτρεψε μια ήσυχη γειτονιά σε εμπόλεμη ζώνη."

Έκανε λόγο για σκληρό, απάνθρωπο και τυφλό χτύπημα που στρέφεται εναντίον όλων και αφορά όλους. Ανέφερε επίσης ότι οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν το βράδυ της Τρίτης έχουν πρόσωπο ταυτότητα και ονοματεπώνυμο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε επίσης πως «αποστολή μας είναι να εμπεδώσουμε άμεσα το αίσθημα ασφάλειας που έχει ισοπεδωθεί τα τελευταία χρόνια επισημαίνοντας ότι όσοι ερμηνεύουν τις πρωτοβουλίες μας ως όξυνση δεν έχουν καταλάβει το πρόγραμμα μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου