21/10/09

Έτοιμη η beta 2 του Visual Studio 2010

Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση της beta 2 της πλατφόρμας ανάπτυξης εφαρμογών Visual Studio 2010 για τους συνδρομητές του MSDN. Από αύριο θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους υπόλοιπους. Ανάμεσα στους σημαντικότερους νεωτερισμούς της νέας έκδοσης συγκαταλέγεται η υποστήριξη των Windows 7. Επιπλέον μπορεί κανείς να αναπτύξει ευκολότερα εφαρμογές για τον επερχόμενο SharePoint Server 2010. Στους νεωτερισμούς συγκαταλέγεται και η υποστήριξη του Application Lifecycle Management (ALM).


Ταυτόχρονα η Microsoft δίνει τέλος στο χάος που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια με τις πολυάριθμες εκδόσεις. Ήτοι θα υπάρχουν μόνο τρεις διαφορετικές εκδόσεις της πλατφόρμας.

H έκδοση Professional θα περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία για την ανάπτυξη εφαρμογών για Windows, Web, Office, Cloud, SharePoint και το Silverlight. Όποιος χρησιμοποιεί την έκδοση Premium μπορεί επιπλέον να αποκτήσει πρόσβαση σε λειτουργίες βάσης δεδομένων. Η έκδοση Ultimate περιλαμβάνει τη δυνατότητα software μοντελοποίησης, π.χ. μέσω UML. Επιπλέον θα περιέχει τα εργαλεία της τωρινής έκδοσης Team Suite.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου