19/10/09

Οργιάζει η βιομηχανία των ψεύτικων antivirus

Άλλο ένα παρακλάδι απέκτησε το διαδικτυακό έγκλημα, καθώς περί τα 43.000.000 χρήστες έχουν εξαπατηθεί τον τελευταίο χρόνο από site που τους καλούν να κατεβάσουν ψεύτικα αντιικά λογισμικά.
Μάλιστα το κέρδος από αυτή την ηλεκτρονική απάτη υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα από τα 250 συνολικά ψεύτικα antivirus οι θύτες απομυζούν περίπου 83.000 ευρώ το χρόνο.


Σύμφωνα με την Symantec, οι πωλητές αυτών των λογισμικών, που συνήθως καταστρέφουν τους υπολογιστές, χρησιμοποιούν αναδυόμενες (pop-up) διαφημίσεις, οι οποίες με την πρώτη ματιά φαίνονται νόμιμες, χρησιμοποιώντας πανομοιότυπα λογότυπα εταιρειών, όπως της Microsoft.

Εμφανίζονται μάλιστα όταν οι χρήστες αλλάζουν ιστοσελίδες, όπου τους «προειδοποιεί» ότι ο υπολογιστής τους κινδυνεύει. Αν ο χρήστης κλικάρει πάνω στο μήνυμα τους κατευθύνει σε ένα άλλο ιστότοπο οπού μπορούν να κατεβάσουν το ψεύτικο antivirus με ένα αντίτιμο της τάξης των 65 ευρώ.

«Δεν είναι μόνο ότι χάνεις τσάμπα τα 65 ευρώ και ότι καταστρέφεις τον υπολογιστή σου. Το χειρότερο είναι ότι αναγκαστικά τους δίνεις αριθμούς πιστωτικών καρτών και προσωπικές πληροφορίες, πράγματα που σίγουρα θα χρησιμοποιήσουν είτε για να τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι είτε για να τα πουλήσουν σε άλλους», υποστηρίζει ο Κον Μάλλον, εκπρόσωπος της Symantec.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου