21/10/09

8,2% των εφηβων στη Θεσσαλία, εθισμενο στο internet

Σύμφωνα με στατιστικές, περίπου το 50% των Ελλήνων ηλικίας 20-50 ετών δηλώνει ότι κάνει χρήση του Ιντερνετ περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα, σε αντίθεση με τα άτομα κάτω των είκοσι, που επισκέπτονται το διαδίκτυο το πολύ τρεις ώρες την ημέρα.

Ο κίνδυνος χτυπάει την πόρτα όλο και περισσότερων ελληνικών σπιτιών, κυρίως της περιφέρειας, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δείχνει ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο εντοπίζεται στο 8,2% των εφήβων χρηστών του διαδικτύου με χαμηλότερο ποσοστό στη Λάρισα 5,9% και υψηλότερο στο Βόλο 11,7%, που είναι σημαντικά υψηλότερα από το 1% που παρατηρήθηκε σε αντίστοιχη έρευνα στον εφηβικό πληθυσμό των Αθηνών, γεγονός που αποδεικνύει πως η επαρχία αντιμετωπίζει σοβαρότερο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα στην πόλη της Καρδίτσας το 80% των εφήβων χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο στους τρεις πλοηγούνται στο διαδίκτυο και η κυριότερη δραστηριότητα είναι τα διαδικτυακά παιχνίδια. Ο εθισμός στο διαδίκτυο παρατηρήθηκε στο 8,7% των χρηστών και αφορά κυρίως αγόρια που πίνουν αλκοόλ και συχνάζουν σε Ίντερνετ καφέ. Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και το ποσοστό εθισμού των νέων της περιοχής των Τρικάλων σύμφωνα με τα παραπάνω μεγέθη των υπολοίπων περιοχών.

Υπερβολές; Μπορεί ναι μπορεί και όχι...

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου