21/10/09

23χρονός Λαρισαίος ήθελε να αυτοκτονήσει Live!

Νεαρός από τη Λάρισα «έριξε» στο Ιντερνετ βίντεο στο οποίο έλεγε ότι θα αυτοκτονούσε σε ζωντανή μετάδοση! Με μια κάμερα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο 23χρονος από τη Λάρισα «ανέβασε» σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την προαναγγελία θανάτου του. Εστρεψε την κάμερα στο πρόσωπό του και βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να λέει ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του. Στο μήνυμα απόγνωσης, που μεταδόθηκε απευθείας στο Διαδίκτυο, ο νεαρός εμφανιζόταν να λέει ότι έχει χρόνια προβλήματα υγείας και δεν ήθελε να συνεχίσει να ζει.

Για καλή του τύχη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είδαν το βίντεο του νεαρού και προσπάθησαν να τον σώσουν. Ο χρόνος πίεζε καθώς φαινόταν αποφασισμένος όταν έλεγε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει και να αναμεταδώσει στο Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο την πράξη του μέσω κάμερας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία και με το αντίστοιχο Τμήμα της Ασφάλειας Αττικής επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του επίδοξου αυτόχειρα. Μετά την ανάλυσή τους κατάφεραν να εντοπίσουν τον νεαρό στο σπίτι του στη Λάρισα και να ειδοποιήσουν τους γονείς του που δεν γνώριζαν το παραμικρό για τις προθέσεις του. Οι γονείς του παιδιού που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας ενημερώθηκαν για να του παράσχουν ψυχολογική ή οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη.

Η περίπτωση του νεαρού δυστυχώς δεν είναι η μοναδική. Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το τρίμηνο μεταξύ 14 Ιουλίου έως και 14 Οκτωβρίου δεκατέσσερις άνθρωποι μεταξύ τους και εννέα ανήλικοι εκδήλωσαν στο Ιντερνετ την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν.

Σε μία περίπτωση ένας 16χρονος συνομιλούσε σε chatrooms και την ίδια στιγμή κατανάλωσε αλκοόλ μαζί με φάρμακα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Οι λόγοι για τους οποίους οι επίδοξοι αυτόχειρες εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν ήταν ψυχολογικά προβλήματα που προέρχονταν κυρίως από ανεργία, οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου