25/10/09

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αναζητά επειγόντως 1,3 εκατ. ευρώ!

Το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ αναζητά επειγόντως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να καλύψει δαπάνες για τις εφημερίες των γιατρών αλλά και για να εξοφλήσει οφειλές (υπερωρίες, αργίες κλπ) των εργαζομένων. Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου στην τελευταία συνεδρίασή του και με ομόφωνη απόφαση, ζητά την κάλυψη των σχετικών δαπανών προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ στα πρόθυρα νέου κύκλου κινητοποιήσεων βρίσκονται οι γιατροί, καθώς τους οφείλονται χρήματα από τον περασμένο Ιούλιο.

Προς το παρόν οι νοσοκομειακοί γιατροί τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις πρώτες αποφάσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά ήδη έχει εξαντληθεί η υπομονή των ειδικευόμενων γιατρών (στην πλειοψηφία τους στηρίζουν το εισόδημά τους στις εφημερίες) με δεδομένο ότι σε μια εβδομάδα θα συμπληρώσουν τέσσερις μήνες με απλήρωτες εφημερίες.

Το Δ.Σ. του ΠΝΛ ζητά πρόσθετη επιχορήγηση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή το γεγονός ότι, αφενός μεν δεν έχουν αποδοθεί ακόμη οι πιστώσεις για τις εφημερίες του Γ΄ και τελευταίου τετραμήνου του 2009 και αφετέρου, η νέα ηγεσία του υπ. Υγείας δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ισχύσει ή όχι η εγκύκλιος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Νίκ. Λέγκα για περικοπή κατά 20% των πιστώσεων για εφημερίες κατά την προαναφερθείσα περίοδο. Η εγκύκλιος Λέγκα, όπως είναι γνωστό, πέραν του γεγονότος ότι έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών αποτελεί πραγματική απειλή για τη λειτουργία των νοσοκομείων και δη αυτών της περιφέρειας που δεν διαθέτουν ικανό αριθμό γιατρών ανά κλινική.

Αναλυτικά, η επιχορήγηση που ζητά το ΠΝΛ αφορά σε 750.000 ευρώ για την κάλυψη των εφημεριών των γιατρών (έχουν εξοφληθεί μέχρι και τον Ιούνιο) έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και για την ίδια περίοδο επίσης, ζητά άλλες 583.000 ευρώ (συνολικά 1.333.000 ευρώ) προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη (αφορά σε αποζημιώσεις υπερωριών, αργιών κλπ) για το λοιπό προσωπικό το οποίο έχει εξοφληθεί μέχρι και τον περασμένο Μάιο.

πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου