9/9/09

Με πεσμένο ηθικό και πανικό οι υπάλληλοι της Yahoo ...

Μια περίεργη είδηση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της Yahoo!, με το προσωπικό να ανησυχεί πλέον σοβαρά για το μέλλον της εταιρείας. Όπως έγινε γνωστό, η σιδηρά κυρία της επιχείρησης Carol Bartz πούλησε πρόσφατα σχεδόν τις μισές από τις μετοχές της εταιρείας που κατείχε και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα ρευστοποιήσει σύντομα όλο το χαρτοφυλάκιό της.


Η Bartz πούλησε το Μάρτιο μετοχές της Yahoo! αξίας 830.000 δολαρίων, ενώ τον Ιούνιο προχώρησε σε νέα πώληση αξίας 1,4 εκατ. δολαρίων. Πριν τις πωλήσεις, η Bartz κατείχε μετοχές αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων.


Φυσικά, η είδηση σκόρπισε πανικό στους υπαλλήλους της εταιρείας, οι οποίοι ερμήνευσαν την κίνηση αυτή ως προπομπό δυσάρεστων εξελίξεων. Οι υψηλά ιστάμενοι κάθε επιχείρησης είναι οι πρώτοι που πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη στην εταιρεία και ενέργειες σαν κι αυτή βλάπτουν σοβαρά το ηθικό του προσωπικού.


Η ίδια η Bartz απέστειλε ένα email σε όλους τους υπαλλήλους, καλώντας τους να μην ασχολούνται με φήμες. Ωστόσο, είναι αμφίβολο κατά πόσο η επιστολή αυτή θα αναστρέψει το κλίμα ηττοπάθειας που έχει ήδη καλλιεργηθεί.

πηγή:Pcmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου