24/9/09

Περί κουπονιών για netbook Α'γυμνασίου...

Τα κουπόνια μοιράστηκαν και το κακό ξεκίνησε!
Τα καταστήματα ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν με διαφημίσεις!..

Η κατάσταση με τα netbooks της α γυμνασίου έχει δημιουργήσει το εξής θέμα:
Εκεμεταλεύονται οι επιχειρήσεις την ευκαιρία να πουλήσουν 450ευρώ netbooks χαμηλότερης τιμολογικής τάξης; Εμπειρικά και μόνο θα έλεγα, Σίγουρα! Είναι δυνατόν να μην γίνει;Διάβασα μια σχετική ανάρτηση στο news24 πριν λίγο για ένα αντίστοιχο netbook Turbo-x από το Πλαίσιο ώπου αμα το αγοράσεις σαν πελάτης στοιχίζει 350ευρώ, αλλά αμα το πάρεις με το κουπόνι...στοιχίζει 450ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το όριο του ποσού που δίνει το κουπόνι.

Εγώ θα γίνω λίγο πιο "σπαστικός".
Μην ξεχνάμε πως το "μαθητικό netbook" πρέπει να πληρεί πέραν απο τις προδιαγραφές hardware(ώπου όλα ίδια είναι) και κάποιες ειδικές εξτρα απαιτήσεις όπως είναι:
  1. 3 χρόνια εγγύηση(όταν τα περισσότερα είναι 2)
  2. Έξτρα Usb Stick >=4 με προεγκατεστημένα αρχεία και λογισμικό σε read only mode
  3. Εγκατάσταση 2ου Λειτουργικού Συστήματος
  4. Εγκατάσταση Antivirus με περίοδο ισχύος 3 χρόνια
  5. Εγκαστάσταση Λογισμικού Γονικού Ελέγχου (parental control)
  6. Εγκατάσταση Open Office ή Microsoft Office στα ελληνικά, με όλα τα Updates και πλήρη ορθογραφικό έλεγχο
Αυτά.... ε δεν είναι και λίγα ρε παιδιά! Δόξα το θεό η εταιρεία που έχει αναλάβει το πρόγραμμα(Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.) έχει ανεβάσει τις προδιαγράφες σε καλό πήχη!

Ακόμα και στη περίπτωση του Turbo-x , έχουμε ένα netbook των 350ευρώ, αν προσθέταμε 1 χρόνο επιπλέον εγγύηση θα δίναμε +80€, δηλαδή 430. Χώρις τις εγκαταστάσεις των λογισμικών (που τις περισσότερες φορές δεν έχουν κόστος λόγω των OpenSource επιλογών..), Ε, και ο χρόνος που θα ασχοληθεί ο τεχνικός να κάνει τις εγκαταστάσεις των προγραμμάτων δεν είναι και 20ευρώ σίγουρα!..

Και δεν το παίζω "προστάτης του Πλαισίου", (εξάλλου μισώ τα Turbo-x....), το λέω και ισχύει για παντού!..

Προσωπικά πιστεύω πως όποιος θέλει να αγοράσει για το πιτσηρίκι του Nebook να πάρει κάτι Αξιόπιστο, να πάρει κάτι με γερή κατασκευή, γιατί αυτή η ηλικία είναι άτακτη, και να κάτσει με το παιδί του να μάθει μαζί ... Χαίρομαι για ένα επιπλέον πράγμα, που μείναμε στο κουπόνι και όχι στην επιδότηση. Αυτό είναι πραγματικά Άξιο λόγου,πραγματικά είναι το μόνο θετικό πράγμα που σκέφτηκε αυτό το Υπουργείο(;) και θα ήταν ακόμα σωστότερο να υπήρχε ΜΙΑ εταιρεία, και ΕΝΑ μοντέλο μαθητικού netbook... Αυτό θα ήταν πραγματικά κάτι υπέροχο...Αλλά η αγορά χρειάζεται ενίσχυση, όλη, όχι μόνο η αγορά των Turbo-x!...

Και για μια άλλη φορά ελπίζω τα netbook να μην πάνε χαμένα!...Να γίνουν οι κινήσεις ώστε τα παιδιά να το κάνουν εργαλείο τους όχι gadget τους.

Καλή βόλτα στα μαγαζιά..


Links:
News24.gr/Μαθητικά Λαπτοπ. Προσοχή σε Υπερτιμολογήσεις
Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

γμτ εγω παω 1 γυμνασίου και δεν πειρα γμτ!!!!11

Δημοσίευση σχολίου