21/9/09

Η Google φέρνει την επανάσταση στο χώρο του βιβλίου!



Πως θα σας φαινόταν να μπορούσατε να πηγαίνατε σε ένα βιβλιοπωλείο να ζητούσατε ένα βιβλίο, το βιβλίο να μην το είχε ετοιμοπαράδωτο,αλλά να το έβρισκε με ένα ειδικό μηχάνημα στο internet και να σας στο τύπωνε και να σας έκανε βιβλιοδεσία μέσα σε λίγα λεπτά;;


Μοιάζει δύσκολο; Η Google το κατάφερε! Το Google Espresso Book πρόκειται για ένα μηχάνημα που εκμεταλεύεται την υπηρεσία Google Books και όλα τα βιβλία που βρίσκονται δίχως πνευματικά δικαιώματα στο internet.



Αναζητάτε λοιπόν το βιβλίο που θέλετε, το επιλέγεται και το Espresso Book σε χρόνο Espresso 4λεπτών το εκτυπώνει(ασπρόμαυρο), το βιβλιοδετεί, το συράβει, και τυπώνει το έγχρωμο εξώφυλλο του!
Αυτός ο χρόνος αρκεί για ένα βιβλίο 300 σελίδων!.. Και κόστος αναλωσίμων μόλις 3 δολλάρια έκαστος!

Φυσικά το μηχάνημα έχει πολύ υψηλό κόστος, φτάνει τα 100,000 δολλάρια. Αλλά η καινοτομία και το κέρδος που μπορεί να προσφέρει είναι επανάσταση για το χώρο του βιβλίου και ειδικά των βιβλιοπωλείων! Εννωείτε πως στα σχέδια της Google είναι απτο Espresso Book να μπορείς να αναζητείς και βιβλία με πνευματικά δικαιώματα και να πληρώνεις το αντίστοιχο αντίτιμο ανοίγοντας έτσι μια αγορά διαφορετική για τα ηλεκτρονικά βιβλία!

Φέρνει επίσης επανάσταση καθώς έρχεται το τέλος για την μεταφορά χιλιάδων βιβλίων, για την αναμονή του βιβλιοπώλη και του πελάτη, για τα πολλά στιβαγμένα βιβλία στα ράφια των βιβλιοπωλείων, για τις εκατοντάδες χιλιάδες εκτυπώσεις βιβλίων που σήμερα καταλήγουν στις αποθήκες και σαπίζουν περιμένοντας να πουληθούν!..

Γιατί όσο δελαστικό και αν είναι το ebook...τελικά αμα δεν το τυπώσεις δεν το διάβαζεις εύκολα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου