21/9/09

Η ώρα των Debate!...

Απόψε στις 8 το βράδυ θα μεταδωθεί το debate των πολιτικών αρχηγών των 6 κομμάτων. (Είναι τυχαίο το ότι έχουμε 6 κόμματα για 6 κανάλια; Βρε μπας και χάρη κάναν στους Οικολόγους; Για να υπάρχει ομοιομορφία;....)

Για την Νέα Δημοκρατία λέγεται πως το debate είναι το...εφαλτήριο που θα αλλάξει τα νούμερα των δημοσκοπήσεων.

Γενικά πάντως η σημερινή τηλεμαχία ακολουθεί την ίδια ηλίθια λογική με των Ευρωεκλογών με δύο εξαιρέσεις, οι δημοσιογράφοι δεν θα εναλλάσσονται με τις ερωτήσεις τους, απευθυνόμενοι κάθε φορά σε έναν πολιτικό αρχηγό, αλλά ο καθένας θα απευθύνει διαδοχικά ερωτήσεις στους έξι αρχηγούς, για να ακολουθήσει μετά ο επόμενος δημοσιογράφος. Ακόμη, οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας διευκρινιστικής ερώτησης, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, προς τους πολιτικούς αρχηγούς.


Στο ντιμπέιτ θανα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι: Μαρία Χούκλη (ΕΡΤ), Παύλος Τσίμας (Mega), Νίκος Ευαγγελάτος (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Αιμίλιος Λιάτσος (Star), Ανδρέας Κωνσταντάτος (Alter) και Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ).Το ντιμπέιτ θα έχει έξι ενότητες: οικονομία, περιβάλλον, δημόσια διοίκηση, εργασία και κοινωνική πολιτική, παιδεία, εξωτερική πολιτική.

Οι δημοσιογράφοι ,είχαν εκφράσει δικαιολογημένα πολλές ενστάσεις για τον τρόπο που θα γίνει η τηλεμαχία αλλά χθες το βράδυ συναντήθηκαν και αποφάσισαν να συμμετάσχουν.
Η δημοσιογράφος Μ.Χούκλη διάβασε την ανακοίνωση μου συνένταξαν οι δημοσιογράφοι και λέει:

«Το νέο πλαίσιο είναι σαφώς πιο βελτιωμένο από το αρχικό αλλά απέχει από αυτό που θα καθιστούσε κατά την άποψη των δημοσιογράφων, τον ρόλο τους πιο λειτουργικό. Πάρα ταύτα αποφάσισαν να μετάσχουν στην τηλεμαχία γιατί το θεωρούν χρέος τους απέναντι στους πολίτες και απέναντι στην αρχή της ισηγορίας στην πολιτική. Αλλά και να μην αποτελέσουν την αφορμή για να ματαιωθεί ο ισότιμος διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών».

Το Debate αποτελεί πραγματικά πολύ κοροϊδία. Και μεγαλύτερη κοροϊδία το αυριανό ειδικό Debate μεταξύ Καραμανλή-Παπανδρέου! ΟΚ, σίγουρα καταλαβαίνουμε πως η μάχη γίνεται μεταξύ αυτών των 2, αλλά δεν γίνεται να το δένουμε κόμπο ακόμα και στη συνείδηση του κόσμου! Ας τους αφήνανε όλους σε ένα τραπέζι, εκεί θα έχει πραγματικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον....από να βλέπουμε τις ετοιματζίδικες συζητήσεις ώπου ξέρουμε τι θα ακούσουμε!...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου