1/9/09

Ο Μαϊκλ Μούρ επιστρέφει!


Για όσους δεν γνωρίζουν ο Μαϊκλ Μουρ είναι ο Αμερικανός δημιουργός των ντοκιμαντέρ Fahrenheit 9/11 (το οποίο εξαπολύει επίθεση στον Μπους για τις κινήσεις του στα γεγονότητα της 11 Σεπτεμβρίου) και Sticko (με το οποίο ξεσκεπάζει το Αμερικάνικο Σύστημα Υγείας). Και οι 2 ταινίες του έχουν αποσπάσει μεγάλες κριτικές.

Αυτή τη φορά ο Μουρ επιστρέφει με μια ιστορία αγάπης... για τον Καπιταλισμό!
Το Capitalism: a Love Story χει τα πάντα: πόθο, πάθος, ρομάντζο και 14.000 θέσεις εργασίας να εξαλείφονται καθημερινά. «Είναι μία απαγορευμένη αγάπη, είναι ο καπιταλισμός», δηλώνει. Πιο επίκαιρος από ποτέ και με αφορμή τη συγκυρία της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης που ξεκίνησε από την πατρίδα του, επικεντρώνεται στους κολοσσούς του χρηματοοικονομικού συστήματος, που η απληστία τους να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι, οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην οικονομική πολιτική της Αμερικής λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της ανόδου του Ομπάμα στην κυβέρνηση. Όντας πάλι άμεσος και πιστός στην πραγματικότητα ζήτησε από εργαζόμενους της Γουόλ Στριτ να τον βοηθήσουν και να μοιραστούν μαζί του τις γνώσεις και την εμπειρία τους σχετικά με την κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας.

Η ταινία θα προβληθεί στις 2 Οκτωβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί όχι μόνο τα 20 χρόνια από τότε που Μουρ έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο αλλά και την ημέρα που πριν από έναν χρόνο εγκρίθηκε η πρώτη ένεση 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις χρεοκοπημένες τράπεζες!...

Δείτε το trailer:πηγή: TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου