8/9/09

Σκότωσε το γιό του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος

Αρχισε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μία η δίκη ενός 49χρονου που έχει προκαλέσει αίσθηση στην τουρκική κοινή γνώμη και όχι μόνο. Ο Γιαχία Γιλντίζ κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον ομοφυλόφιλο γιό του σε ένα "εγκλημα τιμής".

Ο Γιλντίζ, ο οποίος διαφεύγει και δικάζεται ερήμην, κατηγορείται ότι τον Ιούνιο του 2008 προβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο γιο του Αχμέτ (αριστερά στη φωτογραφία), τελειόφοιτο φοιτητή Φυσικής, όταν ο τελευταίος του μίλησε για την ερωτική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα από την Κολωνία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η οικογένεια δεν αποδέχθηκε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του γιού της ο οποίος άρχισε να δέχεται απειλές. Ο πατέρας, αποφασισμένος να θέσει τέλος στη ζωή του Αχμέτ, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, το οποίο όπως κατατέθηκε, εθεάθη στον τόπο του εγκλήματος. Από το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου προκύπτει ότι βρισκόταν στην περιοχή όταν διαπράχθηκε η δολοφονία, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας.

Στη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης τραυματίστηκε από σφαίρα και μία διερχόμενη, η οποία είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Την ακροαματική διαδικασία παρακολουθούν αρκετοί εκπρόσωποι οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ύστερα από καταγγελίες ότι ορισμένα τουρκικά δικαστήρια δεν καταβάλλουν τις προσήκουσες προσπάθειες απονομής δικαιοσύνης σε περιπτώσεις που θύματα δολοφονίας είναι ομοφυλόφιλοι.

Ο Ιμπραήμ Καν (δεξιά στη φωτογραφία), ο γερμανο-τούρκος σύντροφος του θύματος, ζήτησε να διωχθούν και όσοι βοήθησαν τον δράστη να προχωρήσει στο έγκλημα. "Ωστόσο", πρόσθεσε, "περιμένω ελάχιστα πράγματα από τη δίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου