6/9/09

Κάντε γιόγκα για καλύτερο σεξ

Φαίνεται πως η γιόγκα βοηθά σημαντικά στην βελτίωση της σεξουαλικής ζωής καθώς από την πλευρά της γυναίκας αυξάνεται η διέγερση, η ερωτική επιθυμία και από την πλευρά του άνδρα συμβάλλει στην καταπολέμηση της πρόωρης εκσπερμάτισης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στα Νέα.

Οι ανατολικές τεχνικές θεωρούνται αιώνες τώρα ωφέλιμες για το σεξ καθώς «έχουν τις ρίζες τους στο Κάμα Σούτρα του τέταρτου και του έκτου αιώνα».

Η άποψη αυτή έχει επιστημονική τεκμηρίωση, τονίζουν οι δρες Λόρι Α. Μπρότο, από το Τμήμα Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, Μάικλ Κρίτσμαν από το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας της Νότιας Καλιφόρνια, και Πάμελα Τζαίηκομπσον από το κέντρο The Healing Sanctuary στην Καλιφόρνια.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από πέντε προγενέστερες μελέτες για την γιόγκα και την περισυλλογή.

Η περισυλλογή είναι μία πρακτική που αποκαλείται και ενσυνειδητότητα ή mindfulness και αποτελεί βασική συνιστώσα της γιόγκα. Κατ’ αυτήν, μαθαίνει κανείς να αποκτά πλήρη επίγνωση της εκάστοτε στιγμής. Στην καρδιά της πρακτικής αυτής βρίσκεται ο διαλογισμός.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της μελέτης, η περισυλλογή ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς επέτρεπε σε γυναίκες που αδυνατούσαν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους, να την εστιάσουν τελικά στον υπερθετικό βαθμό.

Μόλις οι γυναίκες έφταναν στο σημείο αυτό, μπορούσαν να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά με τη γιόγκα, γνωρίζοντας καλύτερα το σώμα τους – και τελικά απολάμβαναν περισσότερο το σεξ, αφού αυξανόταν η διέγερση, η επιθυμία και οι οργασμοί τους.

Στους άντρες, το όφελος της γιόγκα διαπιστώθηκε ότι αφορούσε την εκσπερμάτωση: όσοι έκαναν γιόγκα μία ώρα την ημέρα, ανέφεραν ότι αυξήθηκε σημαντικά ο χρόνος από την ερωτική διέγερση έως την εκσπερμάτωση – ένα όφελος παραπλήσιο με αυτό που άλλοι άντρες πέτυχαν λαμβάνοντας αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τα οποία τους είχαν χορηγηθεί για την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Οι ερευνητές επισημαίνουν στο άρθρο τους ότι η περισυλλογή και η γιόγκα δεν είναι ό,τι το ευκολότερο. Ως φαίνεται, όμως, αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσει κανείς, αφού πέρα από τα οφέλη που καταγράφηκαν στη μελέτη, είναι αποδεδειγμένο ότι η γιόγκα αυξάνει και την ευλυγισία – και το σεξ σαφώς μπορεί να ωφεληθεί περαιτέρω από αυτήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου