28/9/09

Τον Οκτώβριο ανοίγει το ΙΚΕΑ στη Λάρισα


Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έναρξη λειτουργίας των δύο εκ των μεγαλυτέρων σε παγκόσμιο επίπεδο επιχειρήσεων στο εξοπλισμό και διακόσμηση σπιτιού στη Λάρισα. Η Σουηδική ΙΚΕΑ και η Γαλλική «Leroy Merlin» αναμένεται να ανοίξουν από φέτος τις πύλες τους καθώς η ανέγερση των κτιρίων προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.
Εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει το απρόοπτο των πρόωρων εκλογών, το ΙΚΕΑ σύμφωνα με πληροφορίες, θα εγκαινιαστεί στα μέσα Οκτωβρίου και η Leroy Merlin εντός του Νοεμβρίου.

Οι δύο πολυεθνικοί κολοσσοί, που αναπόφευκτα θα αλλάξουν το τοπίο του λιανικού εμπορίου της πόλης, ανεγείρονται σε έκταση απέναντι από την κλινική «ΙΑΣΩ», ανάμεσα από την παλαιά εθνική οδό προς Αθήνα και στον οδικό άξονα προς Νίκαια εκεί όπου θα στεγαστεί και το άλλο μεγάλο, τύπου Mall, εμπορικό κέντρο της Λάρισας. Το διάστημα αυτό εκτός από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων γίνονται και τα πάρκινγκ όσο και οι δρόμοι που θα οδηγούν σ΄αυτά.


Να σημειώσουμε η ΙΚΕΑ είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο σε πωλήσεις επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού με 279 καταστήματα σε 36 χώρες. Η εταιρία αναπτύσσεται στην Ελλάδα μέσω του ομίλου Fourlis ο οποίος αποτελεί το μοναδικό franchisee της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ άνοιξε στη Θεσσαλονίκη το 2001, όπου σε επιφάνεια 20.000 τ.μ. δημιούργησε μία νέα πραγματικότητα στην ελληνική αγορά. Στην Αθήνα υπάρχουν δύο, ένα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριο Βενιζέλος» από το 2004 και το άλλο από πέρυσι στο Κηφισσό. Η απόφαση του Ομίλου να δραστηριοποιηθεί, μέσω της ΙΚΕΑ, στη Λάρισα και γενικότερα στη Θεσσαλία δεν είναι αιφνίδια μιας και ο Fourlis γνωρίζει πολύ καλά την αγορά της Λάρισας καθώς στην πόλη συμμετέχει ενεργά μέσω των καταστημάτων Κωτσόβολος και Intersport. Ταυτόχρονα ο όμιλος συνεργάζεται με αρκετά καταστήματα εμπορίας ηλεκτρικών ειδών γνωρίζοντας άριστα τις συμπεριφορές των καταναλωτών και τις δυνατότητες της περιοχής που συγκεντρώνει αρκετά και δελεαστικά στοιχεία για το νέο του επιχειρηματικό άνοιγμα.
Τι θα μπορεί να βρεί κανείς στο ΙΚΕΑ; Τα πάντα που έχουν σχέση με το σπίτι. Δεν είναι μόνο τα 6.500 προϊόντα, που καλύπτουν κάθε γούστο και ανάγκη, αλλά οι ιδέες και οι προτάσεις που μπορεί ο επισκέπτης να «κλέψει» μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα σπίτια και δωμάτια, τα οποία θα επιπλωθούν και θα διακοσμηθούν σύμφωνα με την ελληνική πραγματικότητα. Σκοπός της εταιρίας είναι να δημιουργήσει μία καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς, προσφέροντας ευρεία γκάμα από λειτουργικά έπιπλα με καλό σχεδιασμό σε τόσο χαμηλές τιμές ώστε να μπορούν οι περισσότεροι να τα αποκτήσουν.
ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Η «LEROY MERLIN»
Στο μεταξύ το τέταρτο κατάστημά της στην Ελλάδα και το πρώτο στη Θεσσαλία, πρόκειται να λειτουργήσει από το Νοέμβριο η γαλλική εταιρία «Leroy Merlin». Το κατάστημα του πολυεθνικού ομίλου, που διαβαίνει και αυτό τις πύλες της τοπικής αγοράς, δραστηριοποιείται στη διακόσμηση και τον εξοπλισμό σπιτιού. Μέσω ης φιλοσοφίας των ιδιοκατασκευών και του… «φτιάξτο μόνος σου». Το κτίριο θα αναπτυχθεί σε έκταση 8.000 τ.μ. και θα διαθέτει μεγάλους ευρύχωρους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τεράστιο πάρκινγκ. Η «Leroy Merlin», ανήκει στον γαλλικό όμιλο «ADEO» (για να καταλάβετε τη δυναμική του συγκεκριμένου γκρουπ να σας αναφέρω ότι είναι ο 2ος μεγαλύτερος όμιλος στην Ευρώπη και ο 4ος στον κόσμο στον τομέα αυτό, με παρουσία σε 9 χώρες παγκοσμίως, 47.000 συνεργάτες και 334 καταστήματα) και στην Ελλάδα έχει συμπληρώσει περίπου δυόμισι χρόνια παρουσία. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το Μάρτιο του 2007 στην Αθήνα, στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου «Ε. Βενιζέλος», το δεύτερο τον Οκτώβριο του 2008 στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στο Εμπορικό Πάρκο ΙΚΕΑ της Θεσσαλονίκης, το τρίτο, στον Πειραιά και το επόμενο θα ανοίξει το Νοέμβριο στην περιοχή μας. Το κατάστημα, που θα έχει πανθεσσαλική εμβέλεια καθώς θα καλύπτει την αγορά και των τεσσάρων νομών φιλοδοξεί να προσφέρει στον επισκέπτη μία μοναδική εμπειρία αγορών με στόχο να γίνει η διακόσμηση πιο προσιτή για το κάθε σπίτι. Να σημειώσουμε επίσης πως θα απασχολεί περίπου 100 άτομα προσωπικό, στη συντριπτική πλειοψηφία από την περιοχή της Λάρισας και αναμένει υψηλή καθημερινή επισκεψιμότητα μιας και από τα καταστήματά της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη περνούν 1.500 έως 2.000 άτομα ημερησίως.

Πηγή:www.eleftheria.gr

2 σχόλια:

Unknown είπε...

έχει να κλείσει μαγαζάκια και να κάνει ανέργους....

Τραγικός είπε...

To IKEA? τι να κλείσει; το SATO και τα Praktiker;

Δημοσίευση σχολίου