7/9/09

Αρχίζει και επίσημα η προεκλογική περίοδος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας υπέγραψε σήμερα το Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, της προκήρυξης εκλογών για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 και της σύγκλησης της Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009.

Από σήμερα, Δευτέρα, αρχίζει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Αύριο στις δύο το μεσημέρι καλεί ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή από
τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει στην εγκύκλιό του, ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος θα προεδρεύσει της Διακομματικής Επιτροπής, τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής θα καθορίσουν τις αναγκαίες λεπτομέρειες σχετικά με τις εμφανίσεις στα κρατικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα των υποψηφίων βουλευτών και των οριζόμενων εκπροσώπων των κομμάτων ή των συνασπισμών, στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Επίσης, θα καθοριστεί το ανώτατο όριο των εκλογικών δαπανών των υποψηφίων βουλευτών, η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων, καθώς και οι κατηγορίες αποτιμώμενων παροχών και διευκολύνσεων που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες.

Η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων απαγορεύεται τις τελευταίας 15 ημέρες πριν από τις εκλογές. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση έξι μηνών χωρίς αναστολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου