5/9/09

Γέμισε η Ελλάδα ελέφαντες!

Ένας γιγαντιαίος ελέφαντας - έργο τέχνης, καλωσορίζει εκθέτες και επισκέπτες της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς έχει τοποθετηθεί στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας και θα αποτελεί την ατραξιόν της διοργάνωσης μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εκ των πέντε ελεφάντων - γλυπτών που έχουν τοποθετηθεί σε ισάριθμες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και έχει διαστάσεις 14mX9m, η προβοσκίδα του είναι 4,5 μέτρα. Τα εκθέματα, εκτός από αυτό της Θεσσαλονίκης, έχουν τοποθετηθεί στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας, του Πειραιά, της Λάρισας και της Πάτρας και μετά τη ΔΕΘ θα δημοπρατηθούν σε συλλέκτες και μέρος των εσόδων θα διατεθεί από τη Helexpo σε κοινωφελείς σκοπούς.

Η κατασκευή των πέντε εκθεμάτων οφείλεται σε μία πρωτοβουλία των εργαστηρίων του Δήμου Πατρέων, με την επιμέλεια του δημιουργού Πέτρου Βρυώνη και με τη συνεργασία των Βασίλη Λιακόπουλου, Δημήτρη Τζουμάνη και Κυριάκου Ντόνη, ενώ τα έργα τέχνης φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο καλλιτέχνης, Αγγελο Χατζηαράπογλου, (γνωστός ως TZIARA) συνδυάζοντας χρώματα και μοτίβα του ινδικού πολιτισμού με τη δική του προσωπική ζωγραφική γραφή.

Οι ελέφαντες αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Ινδίας, η οποία είναι και η «τιμώμενη χώρα» της φετινής ΔΕΘ. Η ασιατική χώρα συμμετέχει με τη μεγαλύτερη ινδική επιχειρηματική αποστολή που έχει γίνει ποτέ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αποτελούμενη από 70 συνολικά επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου