26/9/09

Πέρασε στο ΤΕΙ... αλλά δεν μπορεί να γραφτεί!

Έδωσε πανελλήνιες, πέρασε σε σχολή των ΤΕΙ αλλά δεν μπορεί να εγγραφεί γιατί αρρώστησε... Τον παραλογισμό του υπουργείου Παιδείας καλείται να πληρώσει ένας μαθητής-απόφοιτος Επαγγελματικού Λυκείου της Πιερίας, ο οποίος δεν έδωσε ενδοσχολικές εξετάσεις λόγω ασθένειας και σύμφωνα με το νόμο για τα ΕΠΑΛ δεν μπορεί να δώσει επαναληπτικές.

Ο μαθητής Λ. Τσενγκιλίδης ο οποίος φοιτούσε σε ΕΠΑΛ της Κατερίνης, έδωσε κανονικά πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στη σχολή επιλογής του, συγκεντρώνοντας μάλιστα 1.000 μόρια περισσότερα από τη βάση εισαγωγής.

Στη συνέχεια ο μαθητής έπρεπε να δώσει και ενδοσχολικές εξετάσεις προκειμένου να πάρει το απολυτήριό του, αλλά δεν μπόρεσε γιατί αρρώστησε. Σύμφωνα λοιπόν, με το νόμο αν κάποιος μαθητής που φοιτά σε ΕΠΑΛ δεν παραστεί στις ενδοσχολικές εξετάσεις δεν έχει το δικαίωμα να δώσει επαναληπτικές, παρά μόνο αν δώσει μέχρι το πέρας της εξεταστικής περιόδου.

Ο μαθητής έδωσε κανονικά εξετάσεις τον Σεπτέμβριο και πήρε το απολυτήριό του, αλλά βάσει νόμου δεν μπορεί να γραφτεί στα ΤΕΙ και έτσι θα πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις εκ νέου!

Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Έθνος», ο μαθητής δήλωσε: «Εγώ το μόνο που θέλω είναι να εγγραφώ έστω και στο επόμενο εξάμηνο στη σχολή που πέρασα. Ο νόμος του υπουργείου Παιδείας είναι άδικος. Δεν θέλω να χάσω χρόνο από τη ζωή μου και να ξαναδώσω εξετάσεις του χρόνου. Κάτι λείπει από τον νόμο και γι αυτό θα πρέπει ο υπουργός να τον επανεξετάσει.

Οταν αρρώστησα ανησύχησα και τηλεφώνησα στο σχολείο να τους ρωτήσω τι θα γίνει. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και θα δώσω εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Προφανώς ούτε και αυτοί γνώριζαν καλά τους νόμους και έτσι βρέθηκα σε αυτή τη θέση. Αν ήξερα ότι θα μείνω εκτός ΤΕΙ, θα έβγαινα από το νοσοκομείο και θα έγραφα εξετάσεις, έστω και πολύ άρρωστος».

«Η περίπτωση αυτή δείχνει μια απαράδεκτη κατάσταση, αφού ο νομοθέτης θα μπορούσε να δίνει στα παιδιά για τέτοιες περιπτώσεις τη δυνατότητα να κατατάσσονται στις σχολές τον Σεπτέμβριο και αφού έχουν πάρει το απολυτήριό τους»σχολίασε στο Έθνος ο καθηγητής του παιδιού και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας κ. Στάθης Συμεωνίδης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου