7/9/09

Τέλος στα προβλήματα των σχέσεων εξ αποστάσεως

Μία επαναστατική συσκευή έρχεται να προσφέρει τη λύση στα ζευγάρια που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή άλλων αναγκών βρίσκονται σε απόσταση, καθώς φέρει σε πραγματικό χρόνο, τις κινήσεις του ενός στην κρεβατοκάμαρα του άλλου.

Η συσκευή, που αποτελεί το προϊόν της έμπνευσης ενός Ελληνοαμερικάνου επιστήμονα, του διευθύνοντα συμβούλου και επικεφαλής ερευνών, δρ. Στέφανου Αγαμανώλη, του εργαστηρίου Μedia Lab του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ.

Με τη βοήθεια καμερών, τεχνητών φώτων και του ίντερνετ, η συσκευή μεταφέρει ψηφιακές εικόνες από τις κινήσεις του ενός στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του άλλου.

Κάθε ένας από τους δύο συντρόφους φορά ένα ειδικό δακτύλιο, που ενεργοποιείται με το άγγιγμα και είναι ορατός από μια κάμερα στο ταβάνι. Οι κινήσεις του κάθε συντρόφου πάνω στο κρεβάτι καταγράφονται και "μεταφράζονται" σε ακτίνες φωτός, που στη συνέχεια προβάλλονται πάνω στο κρεβάτι ή στο σώμα του συντρόφου τους που βρίσκεται ξαπλωμένος κάπου μακριά.

Αν μάλιστα οι δύο σύντροφοι κάνουν τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και οι φωτεινές γραμμές τους συμπέσουν, αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλάζοντας χρώμα και επιβεβαιώνοντας τον συγχρονισμό του ζευγαριού.

Η καινοτομική συσκευή βρίσκεται σε βάση ανάπτυξης εδώ και δύο χρόνια και οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα περίπου.

Η εταιρία Distance Lab, που κατασκεύασε την εν λόγω συσκευή, αξιοποιεί την ίδια τεχνολογία και σε άλλες εφαρμογές, όπως σε ένα παιγνίδι πυγμαχίας, στο οποίο οι άνθρωποι, αντί για ένα σάκο του μποξ που κρέμεται από το ταβάνι, μπορούν να πυγμαχήσουν με έναν εικονικό αντίπαλο, ο οποίος προβάλλεται μπροστά τους σε φυσικό μέγεθος και ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου.

Σημειώνεται πως σημαντική στην κατασκευή της, όπως έχει αποκληθεί, "συσκευής οικειότητας" υπήρξε και η συμβολή του Ιάπωνα καλλιτέχνη Τομόκο Χαγιάσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου