6/8/09

Η Εκδίκηση της Microsoft

Η Microsoft χτυπά την Ευρώπη με υπέρογκες τιμές για τις Anytime Upgrades των Windows 7...

Μπορεί η Microsoft να αρνείται ότι υπερχρεώνει τους Ευρωπαίους με τις τιμές για τα Windows 7, πάραυτα έρευνες δείχνουν ότι οι καταναλωτές της Γηραιάς Ηπείρου θα αναγκαστούν να πληρώσουν έως και 163% περισσότερο, σε σχέση με την Αμερική, για να αποκτήσουν κάποιες από τις Windows Anytime Upgrades (WAU).

Στα τέλη Ιουνίου, ο Bill Veghte, SVP της επιχειρηματικής ομάδας των Windows, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς μιας βρετανικής εφημερίδας ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα πληρώσουν μεγαλύτερο αντίτιμο για την απόκτηση του νέου OS, εξαιτίας της κίνησης που έκανε η εταιρεία να μη συμπεριλάβει τον Internet Explorer στα Windows 7.

Αλλά οι τιμές για τις νέο ανακοινωθέντες Anytime Upgrades θα είναι ακόμα πιο τσουχτερές για του καταναλωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Anytime Upgrades επιτρέπουν στους χρήστες να αναβαθμίσουν τις εκδόσεις των Windows 7. Παραδείγματος χάρη, αν κάποιος αγοράσει τη βασική έκδοση, Starter Edition, η οποία είναι και η φθηνότερη, με τις Anytime Upgrades μπορεί να αναβαθμίσει το λειτουργικό στην Home Premium, απλά αγοράζοντας ένα product key που "ξεκλειδώνει" τα χαρακτηριστικά της πιο ακριβής έκδοσης.

Σύμφωνα με τη λίστα τιμών της Microsoft –που διέρρευσε στο Internet- οι βρετανοί καταναλωτές θα πληρώσουν μέχρι και 104% για τις WAU, ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση. Οι τιμές που αντιστοιχούν σε ευρώ είναι ακόμα πιο τσουχτερές. Στη Γαλλία και τη Γερμανία, για να γίνει αναβάθμιση από την Home Premium στην Professional, το ποσοστό ανεβαίνει ακόμα παραπάνω φτάνοντας το 163%.

Οι Anytime Upgrades θα γίνουν διαθέσιμες στις 22 Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα, δηλαδή, της κυκλοφορίας των Windows 7.

πηγή: PCW.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου