28/8/09

Επέστρεψε με σόου Σκόκο!


Ο Νάτσο Σκόκο είχε κέφια και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι… ταπεινωτικό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σκόρπισε τη Βασλούι και με δύο προσωπικά του πανέμορφα τέρματα (74’, 79’) έστειλε την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League μετά από απουσία ενός έτους. Τελικό σκορ απέναντι στους Ρουμάνους, 3-0, το οποίο διέγραψε την ήττα του πρώτου αγώνα με 2-1. Το σκορ είχε ανοίξει στο 59’ ο Γκουστάβο Μαντούκα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το ματς:

Το παιχνίδι απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο έπρεπε να είχε τελειώσει νωρίτερα. Αν όχι από το ματς της Ρουμανίας, τουλάχιστον από το πρώτο ημίχρονο του σημερινού επαναληπτικού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα σε ΑΕΚ και Βασλούι. Παρά την ήττα με 2-1 του πρώτου αγώνα, η «Ένωση» ξεκίνησε σήμερα ξεκάθαρα ως φαβορί για πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Και όμως κατάφερε να βάλει τον εαυτό της σε μπελάδες.

Το α’ 45λεπτο πήγε εντελώς στράφι. Ο «δικέφαλος» ήλεγχε το ρυθμό της αναμέτρησης και δεν κατάφερε να απειληθεί ποτέ. Οι Σκόκο και Μαντούκα ήταν κινητικοί, σε αντίθεση με τον Λεονάρντο που έψαχνε συνεχώς τα πατήματά του. Ως γνωστών, όμως, μοναχά η κατοχή δεν μπορεί να φέρει το γκολ. Η υπεροχή των παικτών του Μπάγεβιτς αποδείχτηκε φλύαρη και τις περισσότερες φορές ημιτελής… Ευκαιρίες για τέρμα δεν διαφαίνονταν ούτε με… κιάλια, αφενός διότι οι Ρουμάνοι ακολούθησαν άκρως αμυντική τακτική και αφετέρου γιατί η ΑΕΚ έπασχε από τελική προσπάθεια. Στο ντεμπούτο του ο Κάρλος Αραούχο δεν απειλήθηκε αμυντικά, αλλά παράλληλα δεν μπόρεσε να προσφέρει δημιουργικά.

Στην επανάληψη, η «Ένωση» λίγο έλειψε να μπει μπροστά στο σκορ κυριολεκτικά στην πρώτη φάση που βρήκαν κενό χώρο. Ο Λεονάρντο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Μπλάνκο ανενόχλητος μπροστά από το αντίπαλο τερματοφύλακα δεν πλάσαρε σωστά (49’). Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο πίεσης από τους γηπεδούχους, που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Σε εκείνο το σημείο (59’) τα πάντα ανατράπηκαν και με την κεφαλιά του ο Μαντούκα από την «καρδιά» της μικρής περιοχής σκόρπισε ηρεμία και ανακούφιση. Με το υπέρ της 1-0 η «Ένωση» προκρινόταν στους ομίλους και έφερνε εις πέρας τον πρώτο της στόχο.

Αναγκαστικά οι ποδοσφαιριστές της Βασλούι έπρεπε να ρισκάρουν, να ανοιχτούν στην κόντρα και να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Ευκαιρίες δημιούργησαν, αλλά ευτυχώς ήταν άστοχοι και ο Σάχα έπαιρνε σωστές τοποθετήσεις! Η… τιμωρία τους, όμως, ήρθε με τον πιο επώδυνο τρόπο και από έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή. Ο Νάτσο Σκόκο βγήκε στην κόντρα στο 74’ και με εκπληκτικής ομορφιάς «σκάψιμο»… κρέμασε τον αντίπαλο πορτιέρο και όλη τη Βασλούι. Ο Αργεντινός κρατούσε παρ’ όλα αυτά το κερασάκι για το τέλος. Με δυνατό σουτ στο 79’, ο Νάτσο διαμόρφωσε το τελικό 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της ομάδας του Europa League!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Σάχα, Καφές (71' Ενσαλίβα), Αραούχο, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Λεονάρντο (67' Ταχτσίδης), Μαντούκα, Μάκος, Μπλάνκο, Σκόκο (85' Καράμπελας)

ΒΑΣΛΟΥΙ: Κούτσιακ, Ζμέου (70' Κοστίν), Ζερλέμ, Μπούχους, Ζιμπάρ, Μπάλατσε, Τεμβανγέρα, Λιουμπίνκοβιτς (78' Γιοβάνοβιτς), Πάβλοβιτς, Γουέσλεϊ, Φάρκας

sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου