4/8/09

Ανακοίνωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για το χθεσινό ατύχημα στην Ιεράπετρα

«Σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 18.10, Ι.Χ. αυτοκίνητο για λόγους, που διερευνώνται από την Ελληνική Αστυνομία, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε ευρισκόμενη έξω από τον δρόμο στάση λεωφορείου στο πάρκο Κουτσουρά Ιεράπετρας Κρήτης... Την ώρα εκείνη, στη στάση βρίσκονταν 21 συνολικά μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, που επιστρέφοντας από τριήμερη εκδρομή περίμεναν λεωφορείο, το οποίο θα περνούσε από το σημείο του ατυχήματος στις 18.30.

Τα 21 αυτά μέλη της τοπικής προσκοπικής κίνησης συναποτελούσαν 14 πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών), τρεις ανιχνευτές (έφηβοι ηλικίας 15 έως 18 ετών) και τέσσερις ενήλικοι βαθμοφόροι.

Κατά την πρόσκρουση τραυματίστηκαν πέντε πρόσκοποι, οι οποίοι με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ένας πρόσκοπος με κατάγματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, επτά πρόσκοποι με ελαφρότερα τραύματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ ένας πρόσκοπος επέστρεψε χωρίς τραύματα στο σπίτι του.

Από τους ανιχνευτές και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Τέλος, από τους τέσσερις ενήλικες βαθμοφόρους, δύο τραυματισμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ενώ οι άλλοι δυο, καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στο ίδιο Νοσοκομείο και ενημερώνονται για την πορεία της υγείας των τραυματισμένων.

Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, παρακολουθούν την εξέλιξη της όλης υπόθεσης, η οποία και αποτελεί γεγονός ύψιστης σημασίας».

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος είπε...

Ο Θεος να τους προστατεψει απο κατι σοβαρο και μονιμο... οι ευχες για αυτα τα παιδια ειναι λιγο.

Δημοσίευση σχολίου