29/7/09

Επιλογή web browser και στα Vista/XP

Λίγο καιρό πριν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε προειδοποίηση στη Microsoft, εγκαλώντας την για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά και υιοθέτηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού, όσον αφορά τα επερχόμενα Windows 7.... Η Κομισιόν δεν είδε με καλό μάτι την ενσωμάτωση του Internet Explorer 8 στο νέο λειτουργικό και ζήτησε αλλαγές πριν την κυκλοφορία των 7. Η Microsoft έχει ήδη καταθέσει συμβιβαστική πρόταση, η οποία μάλιστα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες εκδόσεις των Windows.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft έχει προτείνει στην ΕΕ να υπάρχει μια οθόνη επιλογής web browser κατά την εγκατάσταση των Windows 7. Εκεί, ο χρήστης θα επιλέγει είτε τον Internet Exlporer, είτε κάποιον εναλλακτικό browser με ελάχιστο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη της τάξης του 0,5%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση της Microsoft, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί συμφωνία.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση έχει να κάνει με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft είναι διατεθειμένη να προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό και στα Vista/XP, σε περίπτωση που μια τέτοια λύση γίνει τελικά αποδεκτή από την Κομισιόν. Με αυτό τον τρόπο, η Microsoft θα απαλλαγεί μια και καλή από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΕΕ, όσον αφορά τη θέση του ΙΕ στα Windows.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου