10/7/09

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί η On Telecoms!

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί κατά της On Telecoms, για την αναμετάδοση του σήματός τους χωρίς την απαραίτητη άδεια

Πιο συγκεκριμένα, η δίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου, αφορά στις αιτήσεις για ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί –καθένας ξεχωριστά- εναντίον της On Telecoms. Οι σταθμοί καταγγέλλουν ανοιχτά ότι η εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας και Internet, αναμεταδίδει το σήμα τους χωρίς να έχει εγκριθεί η σχετική άδεια από πλευράς τους.

Το θέμα προέκυψε μετά την πρόσφατη ίδρυση της πλατφόρμας "Ψηφιακού Παρόχου", στην οποία συμμετέχουν επτά ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και στόχο έχει τη μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σταθμοί ζητούν να απαγορευτεί στην On Telecoms να κάνει "αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναμετάδοση, διάθεση στο κοινό και κάθε είδους εκμετάλλευση του τηλεοπτικού τους υλικού". αλλά και να "διαταχθεί η παράλειψη των πράξεων αυτών στο μέλλον".

Όπως υποστηρίζουν οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας, η On Telecoms "προβαίνει στη εγγραφή οπτικοακουστικού υλικού" κατά την τηλεοπτική του αναμετάδοση "και κατόπιν προχωρά, σε πολλές περιπτώσεις, στη δημιουργία προσωρινών και μόνιμων αντιγραφών του υλικού χωρίς καμία πρότερη άδεια". Τονίζουν, τέλος, ότι αποτελούν τους αποκλειστικούς δικαιούχους για την "πλειοψηφία των οπτικοακουστικών έργων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου